Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Luminița Alisa Pasăre are 10 ani și este din orașul Bumbești-Jiu. Micuța elevă are o voce angelică și impresionează prin sensibilitate, dar și prin seriozitatea de care dă dovadă atunci când se pregătește la canto popular. A moștenit talentul muzical de la frumoasa ei mamă, dar și de la bunica și bunicul său. Despre bunic, micuța Alisa își amintește că a fost membru al Ansamblului „Doina Gorjului”, iar bunica ei cânta la nunți, vocea sa fiind asemănată cu cea a Mariei Lătărețu. Alisa își dorește să devină un priceput medic pediatru, dar și interpretă de muzică populară autentică.

alisa dd alisa s mama ei alisa sadu 2

Crescută într-o familie iubitoare, micuța Alisa a fost mereu încurajată să își urmeze pasiunea pentru muzica populară. Are 10 ani și studiază cu multă dăruire canto-popular atât la Școala Populară de Artă, cât și la Clubul Elevilor din Bumbești-Jiu. Mama elevei are o voce fermecătoare, moștenită de la părinții săi, căci bunica maternă a Alisei cânta la nunți în tinerețe, iar bunicul a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Alisa Pasăre este elevă în clasa a III-a la Școala Gimnazială Nr. 2 din Sadu. „Mai am un frate în vârstă de 14 ani și pasiunea lui este sportul. El practică boxul, are la activ câteva premii importante. Tatăl meu este șofer pe tir. Pasiunea pentru muzică am moștenit-o de la mama mea care a absolvit Liceul de Muzică din Târgu-Jiu. Părinții mamei mele au cântat foarte mulți ani, bunicul meu, Mornea Costel, a fost angajatul Ansamblului Profesionist «Doina Gorjului», de unde a ieșit la pensie, iar bunica cânta la nunțile și petrecerile satului cum era odată! Ea avea vocea Mariei Lătărețu. Din partea mamei mele toți cântă!”, a povestit Alisa Pasăre din Bumbești-Jiu.

alisa 22 alisa sadu 22

Studiază canto popular cu Ion Drăgan și Claudia Torop

În urmă cu cinci ani, părinții au înscris-o pe Alisa la Clubul Elevilor din Sadu, la clasa Claudiei Torop. De doi ani de zile, Alisa Pasăre studiază canto popular și cu Ion Drăgan, de la SPA Târgu Jiu, fetița fiind lăudată de ambii interpreți. „Talentul la muzică, bineînțeles că mi l-a descoperit mami, aveam 5 ani și cântam în oglindă. Mami m-a auzit fredonând un cântec și așa am ajuns să mă înscrie pentru început la Bumbești-Jiu, la doamna Claudia Torop. Aveam vârsta de 5 ani când am intrat la clasa doamnei Claudia Torop și opt ani când am intrat la clasa domnului Drăgan”, a spus Alisa. Micuța artistă spune că muzica reprezintă foarte mult pentru ea, cântă mai tot timpul și mereu o face cu bucurie! Consideră că muzica trebuie să trezească în sufletul celui care o cântă și celui care o ascultă sentimente plăcute, fericire și mulțumire. „Muzica pentru mine este viața, este totul pentru mine, este tot ce-i mai frumos! Ca interpreți preferați amintesc pe: Marcela Fota, Mariana Ionescu, Steliana Sima, Maria Lătărețu,  privighetoarea Gorjului, care este și modelul meu. Spun modelul meu pentru că eu cânt după ea și fredonez cântecele ei și am și imprimări cu cântecele Privighetoarei! Am participat la câteva concursuri unde am câștigat premii I și sper ca și în vara acestui an să mai câștig la festivalurile la care voi participa. Vreau să particip la Festivalul «Maria Lătărețu», la grupa mea de vârstă, îmi doresc mult”, a afirmat Alisa Pasăre.

alisa sadu 33

Visează să ajungă medic pediatru

Sfătuită mereu de mama sa, care îi este alături în toate, Alisa învață foarte bine și se străduiește mereu să aibă rezultate foarte bune atât la școală, cât și la cursurile de canto. Cu toate că mama Alisei a absolvit Liceul de Muzică, nu a făcut o carieră în domeniu, așa că speră din tot sufletul ca talentata ei fiică să reușească să cânte pe marile scene ale României! „Ca meserie îmi doresc să fiu o mare doctoriță pe secializarea pediatrie. Vreau să pot salva copiii bolnavi. Îmi doresc mult să devin medic, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să ajung să fiu și o cântăreață cunoscută. Bineînțeles, cântăreață de muzică populară! Părinții mă susțin foarte mult, în special mama, deoarece vrea ca acest vis al ei să îl împlinească prin mine! Vrea ca eu să duc cântecul mai departe. Ea tot îmi spune să învăț carte, dar îmi și place să învăț. Mă învață să am încredere în mine. În timpul liebr stau cu prietenele mele sau merg la bunica și învăț cântece populare foarte vechi. Ea a cules folclor. Știe foarte multe melodii, versuri. Îmi place mult să stau cu ea”, a povestit interpreta.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.