Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

fotograf alexandru (5)Alexandru Schintee este unul dintre cei șapte cursanți de la „Artă fotografică“, de la Școala Populară de Artă, care și-au prezentat lucrările realizate în cadrul unei expoziții care a fost vernisată la sfârșitul săptămânii trecute la Muzeul Județean de Istorie.

Fotografiile prezente în expoziție sunt realizate de către: Edi Katona, Mihai Bratu, Alexandru Schintee, Nicolae Costin Dan, Toma Dimitrie Chelaru, Liliana Tăbuș și Eugen Bodnar. Alexandru Schintee a prezentat câteva lucrări cu operele lui Constantin Brâncuși din Parcul Central, dar și cu diferite clădiri. El are vârsta de 15 ani și este elev la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. „Mi-a plăcut de mic să fac fotografii, dar am început să practic mai serios din toamna anului trecut, când m-am înscris cursul de Artă Fotografică de la Școala Populară de Artă. Până atunci făceam fotografii pentru cei familie sau prieteni cu diferite ocazii. Îmi place să fotografiez natura și orice îmi atrage atenția”, ne-a spus Alexandru.

fotograf alexandru (1)

Cursul de „Artă fotografică” este predat de Vasile Pleșea

La cursul de „Artă fotografică” a învățat multe elemente de tehnică. „Am învățat foarte multe despre fotografie de la domnul Vasile Pleșea: cum să fac cadre, cum să focalizez, claritate și de ce este mai bine să lucrăm mereu în modul manual, decât auto. Astfel se pot regla lumina, claritatea, distanța focală. Am învățat multe lucruri noi, care mă ajută să realizez fotografii mai bune”, a spus liceanul pasionat de fotografie.
Alexandru își dorește să devină inginer auto. „Fotografia este un hobby, dar nu se știe ce se va întâmpla în viitor. Eu îmi doresc să devin inginer auto“.
În perioada următoare, acesta va participa la un concurs de fotografie la care care vor lua parte elevi de la mai multe licee din țară.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.