Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sensibilă, plină de imaginație, mereu dornică să își surprindă, dar mai ales să își mulțumească clienții, să le aducă bucurie, aceasta este Alexandra Vulpe, o florăreasă apreciată din Târgu-Jiu! La începutul acestui an a găsit curajul necesar deschiderii propriei afaceri: Florăria Sublime! Deși are 26 de ani, Alexandra este sigură pe ceea ce poate oferi clienților, scopul său este acela ca, prin aranjamentele din flori naturale sau flori de hârtie, să aducă multă bucurie în viețile celor care trec pragul Florăriei sale. Alexandra a absolvit Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor la Universitatea Constantin Brâncuși Târgu-Jiu, după ce în liceu studiase Filologia. „Am luat hotărârea de a-mi deschide un magazin în momentul în care am avut încredere în mine, încredere deplină, că pot oferi cumpărătorilor unicitate și bun gust prin aranjamentele pe care le creez! Am ales „Sublime” pentru că îmi doresc să cred că așa sunt aranjamentele pe care eu le concep și le creez. Într-altă ordine de idei, cred că mă reprezintă! Unul dintre scopurile mele este să aduc bucurie oamenilor prin ceea ce fac. Acum și desigur și în viață, și în viitor, căci nu mă văd făcând altceva!”, a spus Alexandra Vulpe din Târgu-Jiu.

Reporter: Când ai descoperit pasiunea de a lucra cu florile? Întâi s-a înfiripat dragostea pentru cele naturale? Care sunt preferatele tale?

Alexandra Vulpe: Pasiunea pentru flori a apărut în momentul în care m-am angajat la o florările din oraș. Mereu am fost atrasă de tot ce este frumos și mi-am zis că este un job potrivit. De ce să nu încerc?! Acolo am realizat că se pot crea adevărate povești cu florile. Da, pot spune că mai întâi m-am îndrăgostit de florile naturale, văzând câte feluri există, iar despre multe nu știam nimic. Preferatele mele sunt liliacul, hortensia și lalelele.

Rep.: Când ai descoperit frumusețea florilor din hârtie? Cum ai învățat să le faci și cât de minuțioasă/migăloasă este această pasiune?

A.V.: În timp ce lucram la florăria respectivă, am descoperit un tutorial e Youtube despre florile de hârtie. Mi s-a părut foarte interesant și am început un studiu foarte amănunțit despre acest concept. Într-adevăr, este migăloasă această treabă, dar o fac cu cel mai mare drag!

Rep.: Cât a durat până când ți-ai deschis propria afacere și cum ai găsit curajul?

A.V.: Am luat hotărârea de a-mi deschide un magazin în momentul în care am avut încredere în min, încredere deplină, că pot oferi cumpărătorilor unicitate și bun gust prin aranjamentele pe care le creez!

 

Rep.: Financiar cât de greu a fost? Cine te-a sprijinit?

A.V.: Nu a fost ușor, au fost investiții atât în renovarea spațiului, cât și în achiziționarea materialelor, dar părinții mi-au fost de un real ajutor.

Rep.: Ce înseamnă Sublime pentru tine? De ce ai ales acest nume pentru florăria ta?

A.V.: Am ales „Sublime” pentru că îmi doresc să cred că așa sunt aranjamnetele pe care eu le concep și le creez. Într-altă ordine de idei, cred că mă reprezintă!

 

Rep.: În curând te vei muta într-un nou sediu! Înseamnă că afacerea merge bine, nu?

A.V.: Merge bine și se poate și mai bine. Începând cu data de 1 august mă găsiți pe strada Geneva, nr. 9, vizavi de Muzeul Județean Gorj.

 

Rep.: Povestește-ne despre modalitatea în care florile din hârtie iau naștere…

A.V.: Secret! Glumesc…! Sunt diferite tehnici care pot fi studiate pe internet. Aranjamentele mele sunt creație unică, nu mă inspir pentru a le crea, stăpânesc destul de bine anumite tehnici legate de cromatică, așezare, concept etc, iar cu materialele potrivite, totul vine de la sine! Levănțica este un element foarte important în crearea aranjamentelor.

Rep.: Ești o adevărată artistă, din mâinile și imaginația ta ies buchete foarte frumoase! Ce te inspiră?

A.V.: Mulțumesc frumos! Mă inspiră oamenii, lucrurile și locurile speciale din jurul meu!

Rep.: Clienții îți spun cam ce doresc sau se lasă pe mâna ta?

A.V.: Îmi place să comunic cu ai mei clienți și împreună să ajungem la un numitor comun. Produsul finit trebuie să fie waw și să aducă satisfacție clientului!

 

Rep.: Ai avut mirese care ți-au comandat aranjamente florale din hârtie la nuntă?

A.V.: Pentru nunți facem buchete de mireasă sau domnișoare de onoare și lumânări de botez și cununie cu flori din hârtie!

Rep.: Ce satisfacții îți aduce munca ta?

A.V.: Nici nu vă imaginați! Pun atât suflet în ceea ce fac, încât atunci când primesc feedback pozitiv mă simt foarte bine și simt că munca pe care o depun este apreciată și înțeleasă.

 

Rep.: Aduci bucure oamenilor prin ceea ce realizezi! Ce îți mai dorești când te gândești de unde ai pornit și unde ai ajuns?

A.V.: Acesta este unul dintre scopurile mele: să aduc bucurie oamenilor prin ceea ce fac. Acum și desigur și în viață, și în viitor, căci nu mă văd făcând altceva!

Rep.: Cum este omul Alexandra Vulpe? Ce alte pasiuni ai?

A.V.: Sunt o persoană sociabilă, sunt selectivă în ceea ce privește prietenii apropiați, puțini și buni! Îmi plac foarte mult animăluțele, am un pisoi care mă așteaptă cu nerăbdare acasă de fiecare dată! O bucurie! Prefer cărțile de filosofie, psihologie și citesc atunci când am timp liber.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.