Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Alexandra Cristina Cîrciumaru are 14 ani și locuiește, alături de mama și sora sa, la Rovinari, acolo unde și învață. Fetița este foarte talentată, pasionată de muzica populară și urmează cursuri de canto de patru ani, fiind apreciată de profesoara sa, Emilia Drăgotoiu-Nanu, pentru seriozitatea de care dă mereu dovadă. Deși este timidă, Alexandra își depășește temerile și reușește de fiecare dată să îi impresioneze pe cei care o ascultă cântând. „Pentru mine familia este o legătură strânsă în care nu trebuie să existe minciuna. Mama este sprijinul meu, ea mă ascultă și mă înțelege, ei pot să îi spun tot ceea ce am pe suflet și ceea ce mi se întâmplă în viața de zi cu zi. Uneori este dură, dar mereu mi-a insuflat valori morale concrete pentru care mai târziu îi voi mulțumi”, a spus Alexandra Cîrciumaru.

 

Sensibilă, talentată și ambițioasă așa este descrisă Alexandra Cîrciumaru de cei care o cunosc și îi apreciază talentul muzical. Fetița are 14 ani și și-a făcut planuri serioase de viitor, dorindu-și să își împlinească visul și dorința de a ajunge o cunoscută interpretă de muzică populară. Până când va ajunge studentă, tot în domeniul muzical, Alexandra se pregătește pentru Evaluarea națională pe are o va susține în vară. La școală are rezultate bune și mereu se străduiește să învețe foarte bine. „Învăț la Școala Gimnazială Nr. 1  din orașul Rovinari, fiind în clasa a VIII-a. La școală am rezultate bune, limba română și muzica fiind materiile preferate. Doresc să urmez liceul, sper să obțin o notă foarte bună la examenul de capacitate pentru a intra la Colegiul național Ecaterina Teodoroiu. Mai am o soră, Teodora, care are 10 ani și este în clasa IV-a. Părinții sunt despărțiți de când aveam eu 10 ani. Mama mă susține în tot ceea ce fac, atât la școală, cât și în legătură cu muzica. Iar bunicii din partea mamei mă ajută financiar pentru înregistrările muzicale. Pentru mine familia este o legătură strânsă în care nu trebuie să existe minciuna. Mama este sprijinul meu, ea mă ascultă și mă înțelege, ei pot să îi spun tot ceea ce am pe suflet și ceea ce mi se întâmplă în viața de zi cu zi. Uneori este dură, dar mereu mi-a insuflat valori morale concrete pentru care mai târziu îi voi mulțumi”, a spus Alexandra Cîrciumaru.

A participat la festivaluri din țară

Iubea muzica populară de ani de zile, iar când avea 10 ani, mama sa a înscris-o la Clubul Elevilor din Rovinari. știa că fiica sa este talentată și și-a promis că va face mereu tot ce îi stă în putință să își ajute copilele să evolueze, să se dezvolte spiritual și artistic. De atunci, Alexandra Cîrciumaru este eleve îndrăgitei interprete Emilia Drăgotoiu-Nanu și a evoluat pe plan muzical. „Muzica am descoperit-o cu adevărat la vârsta de 10 ani, când mama m-a înscris la canto, la Clubul Elevilor Rovinari la doamna Emilia Drăgotoiu Nanu. Acolo am cântat pentru prima dată așa, de față cu un profesor. Eram și sunt un copil timid, dar în timp doamna Emilia mi-a insuflat curajul, spunându-mi mereu că pot! La fel ca mama! Cursurile de canto le fac la Clubul Elevilor Rovinari. Despre doamna Emilia mai trebuie să spun că dânsa este cea care îmi inspiră încredere, doar se uită la mine și am înțeles că totul este bine, e deschisă pentru orice sfat și orice vorbă bună. Iar pentru asta îi mulțumesc foarte mult”, a mai povestit micuța solistă de muzică populară. De-a lungul anilor, Alexandra, alături de colegii săi de la Clubul Elevilor, a participat la festivaluri din județ, dar și din țară. „La un concurs, să cânt individual, nu am participat, însă am mers la mai multe festivaluri din țară împreună cu doamna Emilia. Am fost la Focșani anul trecut, înainte de sărbătorile de iarnă, cu colinde și am fost premiați în grup. Am fost la Festivalul folcloric de la Casa Armatei din Târgu-Jiu. Iar în vara aceasta am fost în județul Sălaj la Festivalul Internațional Cântece și Dans Jibou, acolo am luat premiul I cu grupul de fete la dans popular gorjenesc. Atunci când am un spectacol repet foarte mult acea melodie pe care urmează să o cânt. Pe viitor, voi merge în continuare la doamna Emilia, chiar și pe durata liceului, iar la terminarea acestuia aș vrea să urmez facultatea de Muzică Craiova sau București. Cine știe ce oportunități vor mai apărea pe parcursul liceului”, a afirmat Alexandra Cîrciumaru.

 

Alături de mama sa, Alexandra petrece mult timp în bucătărie și spune că îi place să „prăjiturească”! „Îmi place să fac prăjituri, iar cea mai reușită rețetă este checul. Această pasiune am furat-o de la mama. Mă pasionează tot ce ține de aranjamente pentru zile de naștere, felicitări, mărțișoare. Le confecționez manual din tot felul de materiale. Îmi place să citesc. Cărțile preferate sunt cele cu acțiune, cele din seria Harry Potter și cele de Jules Verne, mai ales Ocolul pământului în 80 de zile. În timpul liber citesc, cânt și mă plimb cu prietena mea, Alexandra”, a spus, în încheiere micuța artistă.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.