Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Din ce în ce mai mulți elevi din Gorj obțin rezultate excepționale la olimpiade susținute la discipline care nu li se predau la școală! De-a lungul timpului v-am mai prezentat astfel de cazuri. De data aceasta, este vorba despre un adolescent din Târgu Jiu, elev în clasa a VIII-a și care a obținut locul III la Olimpiada județeană de lingvistică. Alex Barb este, de asemenea, olimpic la religie și are rezultate școlare foarte bune. La al doilea nivel – clasele a VII şi a VIII-a, din județul Gorj, s-au calificat doi elevi de clasa a VIII-a, GROZA Iulia de la Şcoala Gimnazială nr.1 Motru, îndrumată de profesorii Ochiană Ionica şi Pîrvulescu Eduard şi Dobrotă Angela de la Şcoala „Constantin Săvoiu”, pregătită de profesorii Stroe Angela şi Constantinescu Marina.

alexa barb

Lingvistica nu este una dintre materiile care se predau în școli, însă acesta nu este un impediment pentru elevii pasionați de studiul acesteia. Alex Barb este elev în clasa a VIII-a C la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu și a participat la olimpiada județeană de lingvistică, obținând a treia poziție pe județ la nivelul său școlar.

Din județul Gorj, la faza națională, s-au calificat câte doi elevi din clasele VII-XII. La al doilea nivel – clasele a VII şi a VIII-a s-au calificat doi elevi de clasa a VIII-a, GROZA Iulia, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Motru, îndrumată de profesorii Ochiană Ionica şi Pîrvulescu Eduard şi Dobrotă Angela, de la Şcoala „Constantin Săvoiu”, pregătită de profesorii Stroe Angela şi Constantinescu Marina.

Elev ambițios

Alex Barb este un elev plin de ambiție, care a muncit zilnic pentru a fi cât mai bine pregătit pentru această competiție. alexa barb 1Astfel, după cum singur spune, zilnic s-a pregătit la lingvistică:

„Pentru Olimpiada de Lingvistică am acordat un timp mai mare de pregătire. Lucram zilnic cu ambii profesori, cărora țin să le mulțumesc foarte mult. Subiectele au avut o dificultate adecvată etapei județene.

Faptul că am lucrat majoritatea subiectelor din anii anteriori m-a ajutat foarte mult în descoperirea principiilor de funcționare a limbilor respective.

Voi lucra în continuare și sper să obțin o rezultate și mai bune de acum încolo. Pe viitor aș vrea sa continui studiile pe profilul Mate-Info”, a spus Alex Barb din Târgu-Jiu.

Fascinat de lingvistică

Lingvstica a descoperit-o în urmă cu trei ani și spune că la început i-a fost mai greu, dar, învățând zilnic, a început să simtă o fascinație de neoprit pentru această materie. Adolescentul mai spune că a avut parte de îndrumarea a două cadre didactice-Minodora Partenie și Mari Mergea-care i-au acordat sprijin necondiționat.

„Încă din clasa a V-a am fost fascinat de această discplină: lingvistica. La început a fost mai greu, dar în timp, după ce am început să o aprofundez, interesul meu pentru lingvistică a crescut. Am fost foarte norocos să am ca profesori îndrumători pe doamnele profesoare Partenie Minodora (limba română) și Mari Mergea (matematică), care mi-au fost alături mereu și m-au susținut, acordându-mi șansa să particip la majoritatea olimpiadelor, acumulând multă experiență. Deja am obținut mențiune la OLAV și m-am calificat la olimpiada județeană de religie!”, a mai declarat elevul Alex Barb.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.