Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Alencia Mărgineanu este o micuță talentată din orașul Țicleni, care are o voce minunată și știe să cânte și la vioară. În luna aprilie, interpreta a fost premiată la prima ediție a Festivalului „Primăvara Iei Populare” de la Bărbătești și a cucerit publicul care a ascultat-o cântând.  Mama copilei, care a cochetat cu muzica în adolescență, vor ca Alencia să ajungă cunoscută.

alencia margineanu si mama sa alenia margineanu 4

A moștenit vocea minunată de la mama sa, care îi este mereu alături și o sprijină în tot ce face! Alencia Mărgineanu are 8 ani și este elevă la Școala Gimnazială Nr. 1 din localitatea Țicleni. Copila și-a descoperit talentul pe când era în grupa mare la grădiniță. Mai multe cadre didactice au sfătuit-o pe Andreia Mărgineanu, mama micuței, să o dea la cursuri de canto popular: „Am descoperit că am talent la muzică mai de mult, eram la grădiniță, în grupa mare și mai multe persoane i-au spus mamei că am o voce foarte frumoasă. Au sfătuit-o să mă dea la pregătire și așa am început ore cu doamna Cristina Olteanu. Acum fac și voce și vioară cu domnul Constantin Buligiu, la Țicleni”, a spus micuța solistă.

alencia margineanu 1 alencia margineanu si o colega micuta Alencia Margineanu Ticleni

Premiul I la Bărbătești

De Sfântul Gheorghe, la Bărbătești a avut loc prima ediție a Festivalului „Primăvara Iei Populare”, în cadrul căruia Alencia Mărgineanu a câștigat premiul I pentru cea mai bună solistă! Ca solist vocal, țiclenara a cucerit juriul, care a lăudat-o pentru prestație! „Vreau să devin o mare solistă de muzică populară! Vreau să îmi fac părinții mândri de ce voi realiza! A fost primul concurs la care am cântat singură și am câștigat. O mare bucurie. Sper și la următoarele concursuri să obțin rezultate asemănătoare”, a afirmat Alencia Mărgineanu.

Andreia Mărgineanu, mama copilei talentate, a lucrat o vreme ca educator, dar după căsătorie a decis să se dedice cu totul familiei și fiicei sale, pe care o adoră. „Am lucrat ca educator, dar după căsătorie m-am dedicat întru-totul familiei, fiicei mele. Sunt o mamă fericită și împlinită, mândră de fata mea. O ajut cu tot, cu costumele, repetăm împreună zilnic și la vioară și cu vocea, facem lecțiile de la școală împreună. Pun accent pe școală căci trebuie să învețe bine! Alencia a studiat un an cu doamna Cristina Olteanu, canto popular și acum face canto și vioară cu domnul Buligiu. A mai participat în trecut la o competiție cu un grup de colege și au câștigat locul III. Îmi doresc să ajungă o solistă cunoscută, sunt mândră de ea și o vom sprijini mereu. Și eu am cochetat cu muzica, dar nu am mers mai departe cu acest vis”, a spus Andreia Mărgineanu, mama Alenciei.

Micuța face parte și din Ansamblul folcloric „Petrolul” Țicleni, alături de care participă la diverse evenimente cultural-artistice.

micuta Alencia Margineanu Ticleni micutee dansatoare ticleni 4 micutele cantarete Ticleni 3 micutele cantarete Ticleni micutele dansatoare ticleni 2

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.