Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă propune  joi, 15 iunie 2023, un program omagial dedicat lui Mihai Eminescu, la 134 de ani de la moartea poetului. Acesta va cuprinde o serie de manifestări culturale și momente de evocare a vieții și operei poetului nostru național, la care sunteți așteptați să participați și dumneavoastră, dar care vor putea fi urmărite și online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cu începere de la ora 8.30 și până la ora 18.00. Dintre acestea amintim: Citindu-l pe Eminescu – lectură pentru cei mici, Eminescu și copiii – concurs de cultură generală, recomandări de carte.

La ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia va avea loc momentul depunerii de flori, la bustul poetului, urmat de un scurt program comemorativ.

Activitatea principală a zilei se va desfășura la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, acolo unde, începând cu ora 17.00, lector universitar doctor Silviu Mihăilă, de la Academia de Studii Economice București, va susține conferința De ce să-l mai citim pe Eminescu în secolul XXI?, urmată de un moment muzical din lirica eminesciană, în interpretarea Școlii de Folk, coordonator prof. Daniel Avram.

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția de pictură a Alexandrinei Moldoveanu, Pictând cu îngerii pe umăr, prezentată de Ana Cosma Șerdean, de la Centrul de Resurse Academia Doamnelor Alba Iulia.

În încheierea programului, momentul Eminescu, aproape de noi  îi aduce în fața publicului pe Elena Anghel Coman, care va recita din opera eminesciană, și pe baritonul Cătălin Ioan Nistor, manager la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj Napoca, care va susține un recital de romanțe, acompaniat la pian de prof. Ovidiu Pârjol.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.