Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ciopleaJoi, 6 octombrie 2016, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” va avea loc vernisajul expoziției ”Al treilea drum al Walkiriilor”, semnată de Cristina Cioplea. Aceasta este a șaptea expoziție personală a artistei și marchează începuturi, nu finaluri, un astfel de început fiind colaborarea cu poetul Spiridon Popescu: zece poeme semnate de acesta apar în catalog, integrându-se perfect în demersul artistic al Cristinei. Expoziția cu vânzare este deschisă publicului timp de o lună. Curator: Dorina Cioplea.

”Acest demers artistic reprezintă o vindecare, lucrările prezente în această expoziție nefiind altceva decât manifestarea unor sentimente, gânduri și trăiri pe care le-am avut la un moment dat. Expresia vizuală propusă de mine are menirea de a vă purta într-o lume diferită de cea în care trăim, în viața de zi cu zi. O sărbătoare continuă, fericire continuă, timp originar decupat de undeva și colat în existența noastră. Vă doresc atemporalitate perfectă !” , a precizat Cristina CIOPLEA

”Lucrurile, la fel ca drumurile, au un timp al lor, un timp în care se conturează, apoi cresc și până la urmă se împlinesc, se rotunjesc și apoi sunt lăsate în urmă, complete și completate. Și chiar dacă sunt închise și lăsate undeva pe traseu, ele nu sunt abandonate și uitate, ci se transformă în reale borne kilometrice, la care Cristina Cioplea se poate raporta oricând fără a relua, însă, același drum.  «Al treilea drum al Walkiriilor» este continuarea unui proiect artistic început în 2011, fiecare dintre cele trei «drumuri» / expoziții reprezentând etape finalizate din viața artistei, baze pentru începuturile de după sfârșituri”, a spus Dorina CIOPLEA, curatorul expoziției. 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.