Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tânăra interpretă de muzică populară Aida Drăghia este din comuna Bîlteni și se pregătește la canto-popular cu Liliana Ciochină Neoagă, de la Școala Populară Târgu-Jiu. Adolescenta de 18 ani va susține vara aceasta examenul de Bacalaureat și apoi admiterea la Facultatea de Psihologie din Timișoara. „Muzica este totul pentru mine! Mă ajută să trec peste orice greutăți. (…) Părinții mei m-au învățat că, indiferent de câte greutăți mi-ar oferi viața, eu să fiu puternică și să trec peste ele cu capul sus!”, a spus Aida Drăghia.

aida draghia y draghia a balteni muzica

Adolescenta Aida Drăghia este din comuna Bîlteni și este pasionată de muzica populară! Cântă de când era o copiliță, însă de trei ani s-a înscris la cursurile de canto-muzică populară ale Școlii Populare de Artă. Spune că talentul său i-a fost, inițial, șlefuit de interpreta Mădălina Barbonie, iar acum se pregătește alături de profesoara Liliana Ciochină Neoagă.

Cu toate că este o adolescentă, Aida Drăghia are principii solide de viață, este responsabilă și se dedică studiului. Părinții săi sunt plecați la muncă în străinătate, așa că o parte dintre responsabilități au rămas în sarcina tinerei Aida. Își iubește foarte mult familia, iar părinții și rudele sale o sprijină în ceea ce privește visurile sale legate de muzică!

„Am un frate mai mic, părinții mei sunt plecați în străinătate. Ei mă susțin cel mai mult în tot ceea ce fac. Familia înseamnă totul pentru mine. Acum sunt elevă la Liceul Tehnologic Bîlteni, clasa a XII-a, profil științe ale naturii. Rezultatele mele la școală sunt bune, materia mea preferata fiind limba română. Părinții mei m-au învățat că, indiferent de câte greutăți mi-ar oferi viața, eu să fiu puternică și să trec peste ele cu capul sus!”, a spus Aida Drăghia.

draghia a balteni 2

Își dorește o carieră în muzică

De mică, Aida cânta și asculta muzică populară. Își amintește și acum, după mai bine de 15 ani de atunci, cum asculta și fredona melodiile Niculinei Stoican. Aida Drăghia spune că a moștenit talentul la muzică de la bunica sa.

„Îmi doresc să urmez o carieră în muzică. Talentul meu a fost șlefuit, ca să zic așa, mai întâi de Mădălina Barbonie, acum trei ani, când m-am înscris la o secție externă a Școlii Populare de Arte Târgu-Jiu. De mică îmi plăcea să ascult melodiile doamnei Niculina Stoican.

Părinții mi-au spus că bunica mea cânta foarte frumos. Cred că de la ea am moștenit talentul acesta. Iubesc să cânt despre iubire. Acum urmez cursurile ȘPA Târgu-Jiu, sunt eleva doamnei Liliana Ciochină Neoagă. Momentan cânt doar cu vocea, mi-ar plăcea să cânt și la un instrument”, a mai afirmat Aida Drăghia.

aida draghia

Cântă cu multă bucurie

Momentan, eleva nu a participat la multe concursuri, însă, își propune ca pe viitor să se ocupe de acest aspect. Anul acesta, Aida va susține și examenul de Bacalaureat, așa că a început să se pregătească. Anul acesta va avea și admiterea la Facultatea de Psihologie din Timișoara.

„Am ales facultatea de Psihologie pentru că aș vrea să pot ajuta oamenii să găsească rezolvare la probleme, să le pot da sfaturi specializate, care să le fie de folos. Muzica pentru mine este totul, mă ajută să trec peste orice greutăți. Artista mea preferată este Olguța Berbec, îi iubesc și îi știu toate cântecele. Îmi doresc ca pe viitor să am cât mai multe realizări pentru a putea bucura publicul cu muzica mea.

Fiind la început de drum, nu am participat la multe concursuri. Ultimul concurs la care am participat s-a numit «Artă sau violență? Tu alegi!» la care am obținut mențiune. Am cântat la nunti și evenimente private ale prietenilor sau ale rudelor, dar și la Zilele Comunei Bîlteni”, a declarat Aida Drăghia, o tânără interpretă din comuna Bîlteni, elevă a SPA Târgu-Jiu.

aida draghia t draghia a balteni muzica

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.