Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

brancusiManifestarea „Colocviile Brâncuși“, dedicată împlinirii a 141 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, se va desfășura pe parcursul a patru zile.

Evenimentul va debuta vineri, 17 februarie, cu expoziția internațională de pictură „Atelierele Brâncuși“, după care va urma conferința susținută de Matei Stârcea Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie „Francisc Rainer“ al Academiei Române, care își va lansa, cu această ocazie, volumul „Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte-perspectiva endogenă, Brâncuși-simbolismul hylesic“.

Manifestările vor continua duminică cu vernisajul expoziției „Inventar totemic“ al artistei Suzana Fântânariu. „Este unul dintre cei mai importanți artiști plastici contemporani români, care este profesor universitar și coordonator de doctorat la Facultatea de arte din Timișoara. Vernisajul va avea loc la Muzeul de Istorie“, a spus Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși“.

Piesa „Infinitul Brâncuși“, în încheierea „Colocviilor Brâncuși“

„Colocviile Brâncuși“ vor continua luni, 20 februarie, cu o expoziție documentară „Constantin Brâncuși la Craiova“, care se va desfășura la Casa de cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova.

Ultima zi a manifestărilor dedicate nașterii lui Brâncuși va fi marți, 21 februarie, când la Teatrul „Elvira Godeanu“ va fi jucată piesa „Infinitul Brâncuși, susținut de actorii Teatrului „I.D. Sârbu“ din Petroșani. Doru Strâmbulescu a precizat că suma alocată manifestărilor se ridică la aproximativ 20.000 de lei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.