Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

DSCF4996Spectacolul la care au participat mai mulți mari artiști ai folclorului românesc,  pentru colectarea unor fonduri care să ajute la cumpărarea operei „Cumințenia Pământului”, nu a prezentat un interes prea mare pentru gorjeni, așa cum era de așteptat. Fie din cauza condițiilor meteo nefavorabile sau pentru că nu și-au permis achiziționarea unui bilet la acest concert, gorjenii s-au aflat în număr mic la spectacol. Organizatorii au reușit să vândă puțin peste 250 de bilete dintr-un număr de 2.000.

DSCF4999Recitalul artiștilor a fost unul de excepție, iar cei prezenți s-au bucurat preț de câteva ore de evenimentul în urma căruia s-a dorit strângerea unei sume cât mai mari care să ajungă în contul deschis pentru achiziționarea capodoperei „Cumințenia Pământului”, lucrare ce aparține lui Constantin Brâncuși. „A fost un spectacol reușit, toți artiștii s-au reunit și au făcut un spectacol impresionant. S-au vândut 263 de bilete, asta însumează suma de 5.260 lei. Totodată, donații sunt foarte puține, am strâns din donații 187 de lei în cele trei urne amplasate. Așadar, ca și încasări, nu a fost ce  așteptam, dar mergem mai departe și o să mai organizăm astfel de evenimente pe viitor. O să mai discut și cu doamna Niculina Stoican și cu alte persoane care au participat și ne-au sprijinit demersul și o să organizăm  și alte evenimente, însă detalii mai multe o să vă oferim  la momentul când o să stabilim cu exactitate în ce manieră vor fi realizate ”, a declarat  Iani Gârbaciu, organizatorul concertului pentru „Cumințenia Pământului”.

Pe scena Teatrului de Vară din Târgu-Jiu au urcat artiști renumiți din folclor, iar printre aceștia amintim: Petrică Mîțu Stoian, Niculina Stoican, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Roberta Crintea, Sanda Argint, Ion Drăgan, Olguța Berbec, Ștefan Popescu, Camelia Argint, Marian Medregoniu, Teodora Pană, Marcela Fota, Liliana Ciochină, Alina Lăcătușu, Delia Barbu, Dumitru Vasilescu, dar și Valentina Macarie. Orchestra a fost  dirijată de maestrul Aurel Blondea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.