Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

teatrul-elvira-godeanu-2015Deși suntem abia în luna octombrie, reprezentanții Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” fac planuri pentru anul viitor. Astfel, în luna mai va fi organizată a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru – Zilele „Elvira Godeanu”. Cu această ocazie, în orașul lui Brâncuși vor ajunge nume mari ale actoriei românești, printre aceștia aflându-se Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Marcel Iureş, George Mihăiţă, dar și Pavel Bartoş.

Teatrul de la Târgu-Jiu organizează acest festival de 16 ani, iar în 2017 se va desfășura începând cu 13 mai. „Noi facem acest festival de teatru de 16 ani şi am avut parte de prezenţa  unor mari actori ai României, pe cei mai buni. La ediţia următoare, în mod cert, vor fi prezenţi Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Marcel Iureş, George Mihăiţă, Pavel Bartoş şi alţii care sunt la acest moment pe placul publicului şi sunt actori  de mare valoare.

Vreau să vă spun că a face un festival de teatru, poate să pară, iniţial, ceva sinucigaş pentru că puteam pierde,  în condițiile în care calitatea spectacolelor noastre  nu ar fi fost cea firească, atunci publicul în momentul în care îi  dai în fiecare an zece zile de festival, de spectacole de vârf, atunci  puteai să pierzi un segment de public  care ar fi refuzat să mai vină la acest gen de spectacole şi să aştepte perioada festivalului. Interesant este că de-a  lungul celor 16 ani nu doar că nu ne-am pierdut publicul, dar publicul nostru s-a mărit în fiecare an.

Asta dovedeşte că din punct de vedere al calităţii spectacolelor nu se face nicio diferenţă între cele de la Târgu-Jiu şi Bucureşti. Sigur,  diferenţa o fac doar acele nume care înseamnă ceva pentru că sunt cunoscute”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu-Jiu.

La Festivalul Naţional de Teatru – Zilele „Elvira Godeanu”, prețul unui bilet este stabilit la 50 de lei. În afara evenimentului, adulții care vor să meargă la piese de teatru plătesc 20 de lei, iar elevii au reducere.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.