Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O elevă cu dizabilități de la Colegiul Tehnic Motru a avut parte de un dar special de la Moș Nicolae. Astăzi, colegii și profesoarele Denisa Vlad și Niculina Chițulescu i-au adus cadoul mult dorit: un cățeluș care să îi devină prieten de nădejde! Elevii clasei a IX-a C au avut parte de o altfel de oră de dirigenție, iar interpretul Neluțu Trandafir le-a fost alături!

denisuca

 

 

 

 

 

Moș Nicolae a vizitat astăzi elevii de la clasa a IX-a C, grație unei activități inedite gândite de diriginta Niculina Chițulescu și copiii de la profilul tehnician în instalații electrice. În cadrul orei de dirigenție, eleva Denisa (tot la CT Motru, dar la altă clasă, a primit un dar important de la colegi și profesoarele Denisa Vlad și Niculina Chițulescu.

Fetița, care nu poate merge și se deplasează într-un scaun cu rotile, își dorea foarte mult un cățeluș, așa că de Moș Nicolae l-a și primit! Denisa a fost foarte bucuroasă când a văzut că Moș Nicolae i-a adus ce își dorea cu atâta ardoare.

„Denisa suferă de tetrapareză și își dorea de multă vreme un cățeluș! Ne-am gândit că de Moș Nicolae este cel mai bun prilej să îi facem această bucurie și am discutat cu doamna Chițulescu. Denisa mai are un frate, tot la CT Motru, și au o mamă extraordinară, care le oferă tot ce poate, o luptătoare! Fratele Denisei este un copil foarte cuminte și responsabil, care are mare grijă de sora sa pe care o iubește nespus”, a declarat profesorul Denisa Vlad de la CT Motru.  denisuca-gg

Activitatea de Moș Nicolae a avut loc la ora de dirigenție: „A fost o altfel de oră de dirigenție! Activitatea am plănuit-o alături de elevi, ca pe o surpriză plăcută pentru colega lor Denisa.

L-am invitat la noi la clasă pe domnul interpret de muzică populară Neluțu Trandafir, care le-a explicat elevilor și Denisei că viața este frumoasă și merită trăită, chiar dacă nu poți merge! Sensibilitatea dumnealui i-a cucerit pe copii! A fost o oră plină de voie bună, multe daruri, căci elevii și-au făcut cadouri între ei.

Am gândit activitatea în felul următor: săptămâna trecută am făcut bilețele cu numele tuturor, inclusiv al meu. Și am tras la sorți cui facem cadouri! Vorbim de daruri simbolice pentru că i-am învățat că intenția contează, comuniunea, faptul că am petrecut momente frumoase, am râs toți, am cântat!”, a spus profesorul Niculina Chițulescu, diriginta clasei a IX-a C de la Colegiul Tehnic Motru.

După ce au împărțit darurile, elevii și-au spus părerea despre activitate și au cântat „Cântă cucul, bată-l vina!” alături de Neluțu Trandafir. „Am simțit cu toții atmosfera de sărbătoare, iar sufletele noastre s-au umplut de bucurie când am văzut mulțumirea de pe chipul Denisei. Îi învățăm pe copii să fie mai buni, să fie atenți la nevoile semenilor, pentru că numai educându-i în acest spirit, putem trăi într-o lume mai bună!”, a mai adăugat Niculina Chițulescu.

denisa-motru-4 denisa-motru denisa-motru7 denisa-r denisuca-ff enisuca

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.