Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cătălina Avramescu, din orașul Rovinari, este una dintre elevele talentate ale îndrăgitei Emilia Drăgotoiu-Nanu. Copila, în vârstă de 12 ani, a câștigat de-a lungul anilor mai multe premii și își dorește ca pe viitor să devină o interpretă de muzică populară din ce în ce mai bună, iar publicul să îi iubească arta! Cătălina cântă muzică populară, dar iubește pianul și dansul!

Este mezina familiei, răsfățata lor, dar și un copil responsabil, căruia îi place să învețe și să aibă rezultate notabile la școală! Marina-Cătălina Avramescu are 12 ani și este din orașul Rovinari. Cântă de când avea câțiva anișori și iubește muzica populară, dar și tradițiile românești. S-a născut într-o familie de oameni iubitori, credincioși, care și-au învățat fiicele să trăiască frumos și să prețuiască lucrurile cu adevărat importante. Cătălina Avramescu este elevă la Școala Nr. 1 din Rovinari și a absolvit clasa a V-a cu media 10 pe linie! „Sunt o norocoasă! Familia mea mă suține în tot ceea ce fac: școală, muzică, dans. Mai am o soră, care este studentă la Medicină. Este mult mai mare ca mine, dar mă iubește nespus. O iubesc și o admir, căci a ajuns studentă la Medicină prin munca ei, a învățat mereu foarte bine. Familia, pentru mine, reprezintă totul! De aceea consider că sunt norocoasă: am părinți care mă iubesc, o soră minunată și tot ce îmi doresc este să fim sănătoși”, a spus micuța interpretă de muzică populară.

Cătălina își împarte timpul între școală și pasiunile sale: muzica și dansul. „Sunt elevă în clasa a VI-a, la Școala Nr.1 Rovinari. Îmi place să învăț, să fiu pregătită la toate materiile, de aceea am terminat clasa a V-a cu media 10. Materiile preferate sunt engleza, româna și muzica, bineînțeles. Îmi doresc să urmez studiile la Colegiul Național <Spiru-Haret> din Târgu-Jiu și voi învăța bine ca să am o medie perfectă, să fiu pregătită și pentru Evaluarea Națională”, a afirmat Cătălina Avramescu.

Iubește muzica populară

A descoperit că are talent la muzică pe când avea vârsta de 4 ani. Cu ajutorul educatoarei de la grădiniță, Cătălina și-a descoperit și pasiunea pentru dansul popular. Acum ia lecții de canto popular de la îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Drăgotoiu-Nanu. „Dragostea pentru muzica populară am descoperit-o la vârsta de 4 ani, la grădiniță, sub îndrumarea doamnei educatoare am făcut dans popular. Muzica și dansul sunt pasiunile mele! În prezent urmez cursurile de canto la Clubul Copiilor Rovinari sub îndrumarea doamnei profesoare Emilia Nanu, pe care o iubesc și o respect, precum ar fi a doua mea mamă! Când vine vorba despre concursuri, trebuie să spun că am obținut locul I la Festivalul Eco-fest-Deva, locul III la <Cununa Dunării> Corabia, locul I la <Fii star în țara ta>, Locul II la <Cântecele Copiilor>, Severin, locul II la <Ursul din Carpați> Hunedoara și multe alte mențiuni. Pentru un concurs mă pregătesc zilnic. Îmi doresc să ajung un solist iubit și respectat. Îmi place dansul popular, modern, îmi mai place să citesc, să mă joc, să cânt, să cânt la pian. Cărțile mele preferate sunt operele lui Jules Verne. Timp liber nu prea am, deoarece am multe activități artistice”, a spus Cătălina Avramescu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.