Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În perioada 10 – 17 mai, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Muzeului Satului, sunteți așteptați să luați parte la  o serie de evenimente menite să marcheze împlinirea a 86 de ani de la inaugurarea muzeului. Ceremonia oficială de deschidere a Zilelor Muzeului Satului va avea loc în data de 10 mai, începând cu ora 11:00. În cadrul acesteia, vor fi acordate titluri onorifice de „Ambasador al Muzeului Satului” unor personalități care au promovat și susținut valorile tradiționale și identitare românești.

Publicul este invitat să afle povestea muzeului și a comunităților rurale prin intermediul expozițiilor „Tinerețe fără bătrânețe” și ”Universul săsesc în colecțiile Muzeului Satului”, ce valorifică colecțiile de patrimoniu ale muzeului.

Nu vor lipsi automobilele de colecție, din anii 1950 -1990, reunite într-o expoziție intitulată „Mașinile Bucureștilor la Muzeul Satului” realizată în colaborare cu Retromobil Club România. Realitățile cotidiene sunt surprinse și prezentate în expoziția “Fotogramă din poveste” de artistul Bogdan Ilie – Micu.

De asemenea, vor fi lansate și prezentate o serie de volume din portofoliul Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea și Societății de Cultură Macedo-Română.

Ca în fiecare an, nu vor lipsi spectacolele de muzică populară și muzică corală religioasă susținute de artiști și ansambluri cunoscute.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.