Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

CECIS România a organizat, cu ajutorul a 40 de voluntari și șapte instituții partenere, prima ediție a unei manifestări cultural-artistice ce a strâns laolaltă aproximativ 200 de tineri din Târgu-Jiu! „Festivalul tinerilor” a avut loc în Parcul Coloanei fără Sfârșit în intervalul 10-12 noiembrie.

„Dornici să atragă tineri spre alte activități și să îi facă să lase deoparte telefoanele și tabletele, voluntarii și membrii CECIS au pregătit un program bogat de activități pentru tinerii din Târgu-Jiu: Ateliere interactive, Joc și Joacă, Ateliere de creație, Ateliere cultural-artistice, Teatrul Umbrelor, Dicție și Improvizație, Dansuri Demo, Expoziție de lucrări-pictură, Program muzical tinere talente. Festivalul s-a încheiat în cel mai frumos mod posibil cu o petrecere în stil african. Adina Vladu, reprezentanta CECIS, a declarat că programul a fost gândit să includă participarea cât mai multor tineri la activități. „Toate atelierele au fost un succes. Am fost 40 de voluntari și ne-am implicat în organizare și șapte parteneri responsabili. Atelierele înhise cu participare prealabilă au avut participanți urmăriți numeric, foarte mulți, însă la cele deschise publicului, mai puțini. Scopul realizării acestui eveniment este acela de a oferi tinerilor un cadru socio-cultural și de implicare în activități creativ-artistice, dar și acela de a oferi tinerilor o oportunitate de învățare, participare activă”, a spus Adina Vladu. Evenimentul este initiat de CEXIS, dar este realizat cu sprijinul mai multor parteneri: Liceul de Arte Constantin Brăiloiu, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, Biblioteca Județeană Cristian Tell, Direcția Județeană pentru Cultură Gorj, Școala Gimnazială Alexandru  Ștefulescu, Colegiul Național Tudor Vladimirescu, Profcenter. Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Târgu-Jiu și al Consiliului Local Târgu-Jiu.

Tinerii prezenți în parcul Coloanei fără Sfârșit au participat cu bucurie la atelierele special pregătite pentru ei. Au pictat, au învățat tehnica Ebru de pictură, au dansat, au luat parte la un atelier de teatru, au învățat lucruri noi și au socializat.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.