Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Științe ale Educației, a lansat în 2016 un nou model de colaborare cu mediul educațional preuniversitar, „10 pentru educație”. Vorbim despre o serie de 10 forumuri de dezbatere, pe 10 teme actuale, 10 întrebări și 10×10 soluții, toate acestea fiind dedicate profesorilor din preuniversitar.

uvt-universitatea-de-vest-timisoara

O nouă ediție are loc în perioada 22-26 mai. Participă mai mult de 175 de cadre didactice din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Mehedinți, punând bazele unor comunități de învățare ale practicienilor reflexivi, comunități care să genereze soluții inovative pentru ameliorarea actului didactic și a prestației din învățământul superior. Această serie de workshop-uri se înscrie în ciclul evenimentelor derulate de Departamentul de Științe ale Educației cu ocazia celebrării a 20 de ani de la înființare. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul https://fsp.uvt.ro/.

„Continuăm un proiect care în 2016 și-a dovedit eficiența atât prin numărul de solicitări, cât și prin rezultatele acestuia. Acțiunea este parte a strategiei noastre de colaborare cu învățământul preuniversitar, de sprijinire a cadrelor didactice care doresc să se perfecționeze. Cunoaștem importanța formării continue a profesorilor. O aplicăm în mod curent în comunitatea noastră academică, iar prin aceste acțiuni ne adresăm colegilor din preuniversitar. Subiectele abordate sunt de actualitate și au fost gândite pentru a răspunde noilor provocări din educație”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

În acest fel, UVT încearcă să ajungă la o înțelegere comună a problemelor din mediul educațional și la o abordare complementară din partea cadrelor didactice din mediul universitar și preuniversitar.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.