1 Decembrie, eveniment unic în istoria noastră. Ce am făcut din el

1 Decembrie, eveniment unic în istoria noastră. Ce am făcut din el

- in Editorial, Romania civila, Slider
0
80 vizualizari

1 Decembrie reprezintă Ziua Naţională a României şi macrhează un eveniment istoric unic. Este evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia votează unirea Transilvaniei cu România, totodată cerându-se un singur stat naţional. Cu toate acestea, primul pas a fost făcut, de fapt, între 21 noiembrie-4 decembrie 1918. Când Sfatul Ţării din Basarabia a proclamat Republica Democratică Moldovenească.

România. Când spui România spui Marea Neagră, Carpaţi, economie proastă, tradiție și oameni buni. Suntem o naţiune cu bune, cu rele, dar unită de 99 de ani încoace. În esenţă, România este frumoasă, dar murdărită de minciuni. Acum, ziua de 1 decembrie este prilej pentru adolescenți de a participa la concerte și spectacole. Din păcate, farmecul acestei sărbători a dispărut, comercializându-se, fiind motiv pentru târguri și multe alte posibilități de obținere a banilor.

În concluzie, spiritul tradiționalist în care era sărbătorită această zi s-a pierdut. Pentru adolescenți, această sărbătoare nu are aceeași însemnătate ca și pentru vârstnici. „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” -Mihai Eminescu

 

Romina Vieru (autor)

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.