Pe 19 februarie s-au împlinit 146 de la nașterea lui Constantin Brâncuși, părintele sculpturii moderne, iar acest lucru a fost marcat prin multe evenimente atât în Târgu Jiu, cât și în alte orașe din România. Din păcate, o mare parte din aceste evenimente nu au fost anunțate din timp.
La Târgu Jiu manifestările dedicate lui Constantin Brâncuși au început vineri, 18 februarie, atunci când a avut loc vernisajul expoziției de grup „Amprente vizuale” a membrilor Filialei Târgu Jiu a UAP din România. Evenimentul curatoriat de către Vasile Fuiorea și prezentat de criticul de artă Pavel Șușara a avut loc în Parcul Central, la Galeriile de Artă. Tot în cadrul acestui eveniment au fost lansate revistele „Brâncuși” și „Confesiuni”.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, 19 februarie – decretată ziua Națională Brâncuși, au fost organizate mai multe manifestări, atât în Parcul Central, organizate de către Asociația Culturală „Tătărescu” și Asociația Cultural – Istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, dar și la Galeriile de Artă din Municipiul Târgu Jiu, unde a fost oganizată expoziția „Object memory” a artistului plastic Mihai Trifan.
Tot sâmbătă a avut loc conferința cu tema „Paradaoxurile brâncușiologiei”, susținută de către critictul de artă Pavel Șușară, dar și conferința cu tema „Două ipostaze ale arhitecturii memoriale postbrâncușiene: Peter Iacobi și Ioan Bolborea”, susținută de Dalina Bădescu.
Sâmbătă seara, Georgiana Brandt, în colaborare cu Asociația pentru Democrație, Educație, Respect și-a lansat cartea „Pictura materistă. Istoric și Pictura materistă. Dezvoltări, Deschideri”. Cu ocazia acestei lansări de carte a avaut loc și verinisarea expoziției personale, intitulată „Flash Art:B4B”.
Evenimentele dedicate lui Constantin Brâncuși s-au încheiat sâmbătă seara cu spectacolul susținut de către Florin Berculescu, „Brâncuși & Sati”.