Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zece tineri din România și din alte patru țări europene vor sosi zilele viitoare în județul Gorj, în cadrul unui proiect derulat de Asociația „Scout Society“ din Târgu- Jiu.

Proiectul „Diversity Flow“ este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + și se desfășoară pe perioada întregului an. Proiectul este structurat în două etape. Prima constă într-o vizită de pregătire, care se va desfășura în perioada 20-22 aprilie, iar în a doua etapă va avea loc un schimb de tineri și se va desfășura între 18 și 26 august.  Vizita de pregătire va aduce la Târgu Jiu 5 lideri și 5 participanți din organizațiile partenere: CAREER DEVELOPMENT AND TRAINING ASSOCIATION (Bulgaria), Stowarzyszenie Sztukater (Polonia), GEOCLUBE-ASSOCIACAO JUVENIL DE CIENCIA NATUREZA A AVENTURA (Portugalia), Unique projects (Lituania), Scout Society (România).

A doua activitate din proiect va reuni 45 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani din cele 5 țări participante.

Tinerii se vor implica în activități de combatare a xenofobiei

Problemele abordate în cadrul proiectului se referă la: majorarea gradului de xenofobie în Europa în ultimul an ca urmare a „Brexit“-ului, creșterea prejudecăților la nivelul statelor membre UE, fapt ce a determinat și marginalizarea tinerilor, reducerea gradului de cunoaștere a tradițiilor țărilor membre precum și scăderea practicării obiceiurilor la nivel european.

„Scopul proiectului îl reprezintă promovarea diversității culturale ca și mijloc de dezvoltare a Uniunii Europene în rândul tinerilor participanți. Principalele obiective sunt : conștientizarea de către 45 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani a efectelor xenofobiei, încurajarea cunoașterii de către participanți a altor tradiții din Uniunea Europeană, conștientizarea valorilor europene în rândul tinerilor precum și combatarea prejudecăților față de membrii altor state membre UE pe întreaga durată a proiectului.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor fi: prezentarea conceptului de Uniune Europeana, atelier de lucru despre xenofobie, discuții și schimburi de informații referitoare la cultura și tradițiile organizațiilor din țările participante. Acestea se vor realiza prin utilizarea metodelor  de educație non formală, dar și a dezbaterilor, jocurilor de rol, brainstorming, chestionare. Datorită implicării tinerilor în activități, aceștia vor asimila următoarele competențe: lingvistice și culturale, dezvoltarea creativității, abilități de a lucra în echipă, dobândirea unui caracter empatic etc“, se arată într-un comunicat al Asociației  „Scout Society“.

Proiectul „Diversity Flow“ își propune conștientizarea de către tineri a  dimensiunii multiculturale a Uniunii Europene, a efectelor atitudinii xenofobe și depășirea prejudecățile cu privire la țările participante. De asemenea, tinerii se vor implica în activități de combatare a xenofobiei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.