Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La 16 ani, Antonia Olaru spune că s-a dezvoltat pe plan personal după ce a început să practice voluntariatul. A fost calea cea mai sigură spre a se cunoaște pe sine, de a putea ajuta mereu pe cei care au nevoie, de a învăța și de a-i învăța pe cei din jur. S-a implicat în foarte multe proiecte și activități de-a lungul anilor, fiind cercetașă, dar și voluntar în cadrul unor asociații precum Scout Society sau CECIS. „Voluntariatul m-a schimbat complet și m-a schimbat radical în bine. Am făcut parte din Organizația Națională Cercetașii României (ONCR) timp de 6 ani (ca lupișor și temerar), apoi am făcut parte din Asociația Cercetașilor Tradiționali-un an și jumătate, apoi am revenit la ONCR. Acum, pe lângă bibliotecă și cercetași, fac voluntariat și la Asociația Scout Society, sunt membru nou și în CECIS și bursieră în programul Leaders Explore pentru tineri”, a declarat Antonia Olaru.

Antonia Cristina Olaru are 16 ani și este elevă a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu. Adolescenta studiază la profilul matematică-informatică, intensiv informatică. De-a lungul anilor de școală, Antonia a avut mereu rezultate foarte bune, mai ales, spune ea, pentru că a studiat la unități școlare de prestigiu. „De mică am studiat la o școală de renume din oraș, unde am reușit să obțin numeroase premii și medalii la diferite discipline. Am terminat primii mei opt ani de școală cu rezultate foarte bune, reușind să intru la liceul dorit pe un profil foarte interesant, unde continui să mă implic în diferite competiții și concursuri școlare, unde obțin rezultate pe măsura așteptărilor celor din jur”, a afirmat eleva Antonia Olaru. Adolescenta este ambițioasă și își dorește să aibă mereu cele mai bune rezultate. Învață constant, se implică în activități care o ajută să se dezvolte pe plan personal. „Olimpiadele au avut un impact foarte mare asupra dezvoltării mele ulterioare, dobândind o serie de calități esențiale persoanei care sunt în prezent. Datorită faptului că desenul este o pasiune a mea, menționez că am obținut locul II la nivel național la concursul <Europa, casa mea>!” cu tema: <comunicare>, participând și la finala organizată în cadrul Spațiului Public European și jurizată de reprezentanța Comisiei Europene în România”, a spus copila.

Face parte din Consiliul Elevilor

Eleva a bifat de curând o nouă reușită: face parte din Consiliul Școlar al Elevilor din CNTV. „Este una din cele mai noi reușite. Am obținut funcția de Prim Vicepreședinte în Consiliul Școlar al Elevilor. Văd această oportunitate ca pe una imensă, o oportunitate ce mă va ajuta să îmi expun ideile și sper să mă ajute să dezvolt cât mai multe proiecte în CNTV. (…) Printre pasiunile mele se numără programarea, baschetul, desenul, drumețiile și alpinismul. Îmi place foarte mult să îmi petrec timpul liber la munte, deoarece practic alpinismul și escalada. Am dezvoltat această pasiune acum 2 ani, iar anul acesta am câștigat și un trofeu, dar și foarte multe medalii la competițiile de escaladă, orientare montană și raid montan”, a afirmat eleva.

Își dorește să își continue studiile în Marea Britanie

Când vine vorba despre planuri de viitor, Antonia Olaru spune că își dorește să poată studia în Marea Britanie. Momentan nu s-a decis 100% asupra acestui aspect, mai având câțiva ani la dispoziție. „Îmi doresc să urmez o facultate asemănătoare profilului pe care mă aflu acum, adică în domeniul tehnologiei informației, automaticii și calculatoarelor. Îmi place mult! Acum, cel puțin acum în prezent, îmi doresc foarte mult să studiez la o facultate din Marea Britanie, dar vom vedea. Pe de o parte îmi doresc și să rămân în țară să studiez, deoarece îmi iubesc mult patria. Și aici se face carte și vom vedea ce voi decide. Categoric, mă voi sfătui și cu familia mea”, a declarat Antonia Olaru.

 

„Mereu mi-a plăcut să ajut oamenii”

Fire comunicativă, plăcută, dornică mereu să sară în ajutorul cui are nevoie, Antonia Olaru a descoperit voluntariatul cu ajutorul părinților săi. Ei au fost cei care i-au deschis această cale care îi aduce nenumărate satisfacții pe plan personal, sufletește mai ales. „Pasiunea mea pentru voluntariat a luat naștere pe la 6 ani. Mereu mi-a plăcut să ajut oamenii și așa am fost îndrumată de părinții mei. În anii de școală generală petreceam chiar și 4 ore zilnic făcând voluntariat, din păcate acum încerc să îmi împart timpul cât mai favorabil pentru a reuși să mă ocup cât mai mult de această activitate. Mergeam zilnic la biblioteca pentru copii, m-am implicat activ în activități, m-am înscris într-o organizație de cercetași. M-a schimbat complet și m-a schimbat radical în bine. Am făcut parte din Organizația Națională Cercetașii României (ONCR) timp de 6 ani (ca lupișor și temerar), apoi am făcut parte din Asociația Cercetașilor Tradiționali-un an și jumătate, apoi am revenit la ONCR. Acum, pe lângă bibliotecă și cercetași, fac voluntariat și la Asociația Scout Society, sunt membru nou și în CECIS și bursieră în programul Leaders Explore pentru tineri”, a declarat Antonia Olaru.

Cea mai importantă formă de educație non-formală

Pentru Antonia, voluntariatul este cea mai importantă formă de educație non-formală pe care o consideră esențială în formarea sa ca om. Își dedică acestei activități mult timp liber, nu a regretat niciodată că și-a împărțit timpul între învățat și voluntariat! „Voluntariatul este oportunitatea ce m-a ajutat să mă formez, să învăț, să îmi fac prieteni și pot spune că am crescut făcând voluntariat. Cu siguranță, voluntariatul poate schimba lumea! Doar învățând să oferim și să ajutăm, putem să facem lumea un loc mai bun! De când practic voluntariatul, pot spune că sunt o persoană mai bună și sunt sigură că orice om poate să devină mai bun practicând voluntariat. Consider că voluntariatul este un profesor, un părinte și un cel mai bun prieten, deoarece te învață să îți descoperi punctele forte și calitățile, asemeni unui părinte, urmând să le perfecționezi așa cum un profesor șlefuiește diamantul din interiorul fiecărui om și, totodată, un cel mai bun prieten, deoarece are cele mai interesante și interactive moduri dedicate vârstei tale ce te îndrumă pe drumul tău și te învață să fi un om mai bun în fiecare zi”, a spus, zâmbind, Antonia Olaru.

Peste 2.000 de ore de voluntariat

Unul dintre cele mai importante proiecte în care eleva a fost implicată sunt cele ale Asociației Scout Society- „Simple Life ” și „Life Path”. A mai luat parte la numeroase alte proiecte, cele mai recente fiind „O zi cu zâmbete!”, proiect coordonat chiar de ea – Leaders Explore și „BE ACTIVE”. Fata spune că cele mai importante activități au fost desfășurate în cadrul proiectului „Life Path”. „În acest moment am peste 2.000 de ore de voluntariat la activ. Reușesc destul de greu să îmi împart timpul între școală și activitățile de voluntariat, școala îmi ocupă cam toată ziua, însă găsesc timp și pentru voluntariat! Îmi doresc să continui cu activitățile de voluntariat și aștept cu mare nerăbdare să împlinesc vârsta la care voi putea fi lider la cercetași pentru a ajuta și eu la rândul meu la dezvoltarea cercetășiei și îmi propun și să învăț să scriu proiecte și să fac programe de tineret”, a adăugat voluntara.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.