Celebrul Ştefan Popescu, care cântă la nenumărate instrumente și pseudo-instrumente de suflat, a fost, ieri, în mijlocul persoanelor cu dizabilități de la Centrul de zi „Christian“, unde s-a desfășurat spectacolul „Vedetă pentru o zi“.
La început, persoanele cu dizabilități talentate și care urmează cursurile de aptitudini artistice din cadrul Centrului au prezentat momente artistice. O tânără a jucat mai multe scenete care au adus zâmbetul pe fețele celor prezenți, iar Mădălina Drondoe i-a sensibilizat pe spectatori cu piesa „Nebun de alb“.
Maestrul Ștefan Popescu le-a oferit persoanele cu probleme de sănătate un recital și i-a introdus în lumea instrumentelor de suflat, oferind informații privind originea acestora. „M-au primit foarte bine. Pentru mine a fost un moment deosebit și m-au trecut și lacrimile. Am cântat cu mare bucurie. Am promis că o să mai vin și cu alte instrumente și cu un nou program. Trebuie să ne gândim mereu să facem totul din suflet. Aici m-am simțit deosebit și niciodată nu voi uita acesta spectacol. M-a bucurat că și persoanele cu dizabilități au talent și există preocupare pentru dezvoltarea acestuia. Este o mare bucurie“, a spus Ștefan Popescu.
Cântă angelic
Mădălina Drondoe are 14 ani și parapareză spastică, dar are o voce angelică. Muzica este pentru ea un refugiu: „Fac cursuri de canto de la vârstă de cinci ani, iar prin casă cred că de pe la 2-3 ani. Muzica folk este un refugiu care mă face să mă detașez de această lume. Am participat la mai multe concursuri de muzică ușoară. Cânt și la flaut“.
Cursuri de aptitudini artistice în cadrul Centrului „Christian“
Daniel Andrei, directorul Centrul de zi „Christian“, a spus că evenimentul începe să capete o tradiție: „În fiecare an organizăm acest eveniment. Anul acesta suntem la cea de-a treia ediție și ne bucurăm că de fiecare dată putem să aducem o persoană cunoscută din județul nostru. Avem diferite acțiuni prin care persoanele cu dizabilități și-au descoperit talentul și acum este momentul să-l prezinte. Încărcăm nu doar să ne plângem, dar să și cântăm, pentru că viața, până la urmă, cu toate greutățile, este mai frumoasă prin intermediul muzicii“.
În cadrul centrului se desfășoară cursuri pentru persoanele talentate. „Avem în fiecare săptămână, miercurea, curs de chitară. Îi mulțumesc domnului Sandu care vine în fiecare săptămână și este, la rândul său, persoană cu dizabilități“, a mai precizat Daniel Andrei.