Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Conferința ANBPR BIBLIONEXT, cu tema „INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”, a avut loc în perioada 2-4 octombrie la Cluj-Napoca, cu sprijinul și în coordonarea Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj. Și Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj a fost reprezentată la această manifestare. În cadrul importantului eveniment, bibliotecara Ioana Roșu din comuna Bărbătești a primit un nou premiu, fiindu-i recunoscutele meritele în munca pe care o desfășoară cu mult devotament.

Organizatorii evenimentului și-au dorit să ofere participanților întâlniri cu invitați de valoare, prilejul de îmbogățire a cunoștințelor practice, informații legate de noile trenduri în bibliotecile publice și, nu în ultimul rând, identificarea unor noi teme de colaborare între profesioniști. Conferința a găzduit și un concurs de postere care să reflecte proiectele inovatoare și creative desfășurate în bibliotecile publice românești în anul 2016; a mai fost organizată și expoziția de fotografie „Adolescenţii şi biblioteca”. „Cea de-a XXVIII-a Conferință Națională a ANBPR abordează o temă foarte actuală și ofertantă, care aduce în discuție concepte-cheie pentru dezvoltarea rețelei bibliotecarilor din România, și anume „INOVAȚIE. CREATIVITATE. LEADERSHIP”. Sperăm ca această ediție a Conferinței să ne ofere prilejul pentru dialoguri profesionale de calitate,  schimburi de idei și bune practici între colegi și să determine o regândire a implicării structurilor de management  în  reformarea serviciilor de bibliotecă”,  a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

La acest eveniment au participat 150 de experți, colaboratori, parteneri și membri ANBPR din România, dar și experți din străinătate. „A fi bibliotecar presupune să ai o pregătire enciclopedică și să  ai receptivitate pentru inovație și creativitate. Pentru ca bibliotecile să fie, însă, dinamice și să contribuie la încurajarea vieții culturale a comunității, este nevoie de leadership de calitate și de manageri cu viziune, dispuși să învețe și să performeze în colaborare și în rezonanță cu liderii celorlalte  industrii creative, complementare activității de bibliotecă”, spun organizatorii de la Cluj. Mai mulți bibliotecari au fost premiați, iar printre ei s-a numărat și bibliotecara Ioana Roșu din Gorj, care activează de două decenii la Biblioteca Comunală Bărbătești. Aceasta a primit Premiul „Monica Andriesei”” – pentru merite deosebite în munca de bibliotecă! „Premiul este acordat de Biblioteca din Brașov, dânșii urmăresc activitatea bibliotecarilor. Se acordă în special celor care își desfășoară activitatea în mediul rural. Și laudatio a fost inspirat de cele prezentate în presa din Gorj despre activitatea Ioanei Roșu, în biblioteca din Bărătești”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene Gorj.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.