Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Trecut-au anii 2023” continuă tradiția expozițiilor outdoor găzduite la începutul toamnei de Muzeul Municipiului București la Palatul Suțu [expoziții gen „then and now”] cu fotografiile lui Andrei Bîrsan din 2003 refăcute în zilele noastre de Alexandru Iordan, Andrei Bîrsan, Andrei Pîslaru, Andreia Bîrsan, Antonio Gherdan, Camelia Stan, Cristian Malide, Dan Șendroiu, Daniel Mihai, Dragoș Oproiu, Eli Driu, Eliza Breajen, Florian Marin, Gabriel Cristea, Gabriela Mihăilă, Ioana Bănică, Ioan Herișanu, Lucia Spirea, Luciana Gingărașu, Mădălina Macovei, Mihaela Bîrsan, Mihai Petre, Oana Hagiescu, Paulina Șelaru, Radu Iacob, Răzvan Pașol, Sabin Prodan și Sorin Panait, care expun cu bucuria de a fotografia în zilele noastre.

Vernisajul, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să afle cum a evoluat orașul pe parcursul ultimelor două decenii, are loc cu ocazia Zilelor Bucureștiului, în ziua de joi, 14 septembrie 2023, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr 2).

Oare s-a schimbat Bucureștiul în ultimii 20 de ani, de la începutul secolului XXI? În bine sau în rău? Fiecare vizitator poate trage propria sa concluzie. În fotografiile vechi regăsim un București anterior intrării în Uniunea Europeană, cu multe mașini Dacia 1300 și moda anilor ‘90.

„Una dintre cele mai spectaculoase schimbări sunt la Grozăvești unde a dispărut fabrica de pâine Spicul (unde în studenție cumpăram noaptea pâine de la o fereastră) și a fost înlocuită de pasajul Basarab și clădirile Orhideea Towers. Iar cea mai tristă este Piața Universității unde spațiul verde, atât cât era, a fost înlocuit de betoane, multe betoane care vara depășesc 60 grade. Nu înțeleg ura majorității primarilor față de spațiile verzi. Interesantă este evoluția morii Assan. Bucureștiul de acum 20 de ani era provincial față de cel actual. Am avut noroc cu Uniunea Europeană”, afirmă Andrei Bîrsan.

Expoziția „Trecut-au anii 2023” va fi pe gardul Palatului Suțu și poate fi vizitată gratuit în perioada 14 septembrie – 15 octombrie. Ulterior, expoziția poate fi văzută online pe www.bucurestiulmeudrag.ro
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.