Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

15732694_1888231604796370_1179842281913443675_oUn număr de 20 de elevi de la Colegiul Național „George Coșbuc“ din Motru au oferit o experiență de neuitat spectatorilor care au avut ocazia să participe în mod activ la un altfel de teatru.

„Teatrul labirint“ a fost pus în scenă de către liceenii care frecventează Clubul de lectură și creație „Labirint“ și Teatrul senzorial „Labirint“. Fiecare reprezentație a fost dată pentru un singur spectator, iar impresiile au fost puternice. „A fost o experiență frumoasă. A fost ca un vis. Am fost legată la ochi și a trebuit să-mi imaginez cuvintele și stările care mi se transmiteau de către actorii care au participat la acest experiment“, a spus Cristina, elevă la Colegiul Național „Spiru Haret“

Teatru neconvențional, interactiv și senzorial

Spectatorul traversează un anumit traseu și trăiește diferite stări. „Este teatru neconvențional, interactiv, senzorial, mai puțin experimentat în România, în care e modificat rolul spectatorului care, din asistent și observator pasiv, devine participant, actant. Spectacolul se realizează pentru un om, iar intrarea este individuală și se traversează un traseu labirintic de-a lungul căruia este pus în situații interesante. Este și o metodă de educație non-formală, pentru că se vine în contact cu text literar, sugestii muzicale, actorie, iar mesajele sunt repetate într-un mod accentuat în absența văzului, pentru că percepția comună prin văz face să trecem multe lucruri cu vederea din obișnuință. Am avut până acum câteva reprezentanții pe diverse teme, iar de data aceasta tema este «Viața și opera lui Brâncuși»“, a precizat Rodica Păuna, coordonatorul Clubului de lectură și creație „Labirint“ și al Teatrului senzorial „Labirint“.

11041788_1581760568776810_7337843006214862470_n

A doua ediție la Biblioteca Județeană

„Teatrul labirint“ se află la cea de-a doua ediție. „Este un proiect care se află la cea de-a doua ediție în cadrul Bibliotecii Județene «Christian Tell». Este o experiență foarte personală și pe care am putut să o oferim, din păcate, unui număr redus de utilizatori ai serviciilor noastre, pentru că spectacolul care se dă pentru o singură persoană este o experiență personală și nu este publică. E vorba de trăiri și senzații deosebite“, a precizat Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Județene.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.