Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Simpozionul judeţean „Patrimoniul cultural prin operele lui Constantin Brâncuşi” va fi organizat pe data de 29 septembrie, la Colegiul Tehnic Motru. Potrivit echipei EUROSCOLA a acestei unități de învățământ, viziunea acestui simpozion va fi „cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural prin respectarea, practicarea şi transmiterea lor generaţiilor actuale şi viitoare”.

Obiectivele generale ale activităţii ce va avea loc la sfârșitul acestei luni sunt: informarea sistematică cu privire la importanța patrimoniului reprezentat de operele lui Constantin Brâncuși la nivel local, regional, național și european; conștientizarea publicului larg cu privire la valoarea de patrimoniu a operelor lui Constantin Brâncuși la nivel local, regional, național și european; diseminarea periodică a informațiilor în sesiuni speciale la nivelul școlii și comunității și cunoașterea și susținerea patrimoniului cultural în vederea formarii coeziunii sociale și a unei identități europene. De asemenea, la fel ca fiecare proiect important al echipei EUROSCOLA a CT Motru, organizarea simpozionului a fost pregătită din timp. „Ne dorim să promovăm non-discriminarea și interculturalitatea drept principii de bază într-o societate democratică; să conștientizăm și să responsabilizăm elevii cu privire la rolul patrimoniului la nivel local/regional/naţional în promovarea diversității culturale la nivel european și la conservarea lui pentru generațiile următoare. Vrem să informăm publicul și autoritățile locale cu privire la importanța respectării patrimoniului național și a locului lui în patrimoniul cultural european. Obiectivele proiectului vizează și abilitatea de comunicarea și lucrul în echipă; capacitatea de analiză și sinteză. Grupul ţintă este alcătuit din cadre didactice și elevi din învăţământul preuniversitar din judeţul Gorj”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu de la CT Motru, membru al echipei EUROSCOLA. Rezultatele așteptate sunt: un schimb util de experienţă între participanți și diseminarea proiectului „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene” al echipei „Infinitul Păsării Măiastre”/ “Infinity of the Bird in Space”.

Simpozionul se desfăşoară pe trei secţiuni:

SECŢIUNILE SIMPOZIONULUI:

  1. Pentru secţiunea CULTURĂ tematica va cuprinde:
  • Înţelegerea locului și rolului lui Constantin Brâncuşi în cultură.
  1. Pentru secţiunea EDUCAȚIE tematica va cuprinde:
  • Educaţia europeană – o provocare pentru școala românească. Integrarea școlii în viața comunităţii;
  • Activităţile extraşcolare – exemple de bune practici legate de tradiţii și obiceiuri;
  • Proiecte educative. Rolul proiectelor/parteneriatelor în educaţie; Metode și mijloace de realizare a unui învățământ modern;
  • Revistele elevilor, referate de specialitate modalitate de creştere a calităţii demersului.
  1. Pentru secţiunea CREAȚIE PLASTICĂ destinată elevilor, temele propuse sunt:
  • Creaţii, desene inspirate din operele lui Constantin Brâncuși.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.