Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13178549_1758605261022178_8964279078537876292_nTineri din toată țara au ocazia să participe, în perioada 10-12 mai, la prima ediție a Festivalului Național „Meleaguri brâncușiene”. Până în acest moment s-au înscris 18 concurenți din Gorj, Suceava, Giurgiu, Bacău, Brăila, Olt, Caraș-Severin, Mehedinți, Alba, dar și Timiș. Concursul se desfășoară pe două categorii de vârstă, iar trofeul festivalului aduce și 1.500 de lei pentru câștigător.

Cel mai frumos costum popular va fi premiat

Pe lângă premiile oferite de organizatori copiilor talentați, în cadrul festivalului va fi premiat și cel mai frumos costum popular. „Am dorit să facem un festival care să le ofere tinerilor posibilitatea să arate că Școala Populară de artă din Târgu-Jiu este una valoroasă, care pregătește copii în această disciplină. Am intitulat festivalul «Meleaguri brâncușiene», datorită faptului că acest festival debutează în anul dedicat lui Constantin Brâncuși, an care este plin de evenimente care aduc un omagiu părintelui sculpturii moderne.  Marele premiu, trofeul festivalului, are o valoare de 1.500 de lei. În rest, vor fi premiile I, II și III, la cele două secțiuni, respectiv prima secțiune pentru copii cu vârste între 1- și 12 ani, iar a doua  pentru copiii cu vârste între 13 și 15 ani. Va exista și un premiu special pentru cel mai frumos costum popular”, a declarat Alexandru Bratu , director Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Artiști din alte județe, la festival

13214509_625157750968057_1500583200_oPe scena festivalului vor urca și patru elevi ai Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu. „Concursul se va desfășura pe perioada a trei zile, primele două zile vor fi de concurs, iar în a treia va avea loc gala. În toate aceste seri o să avem și invitați. În prima seară, după concurs, o să vină Școala Populară de Artă de la Reșița, în a doua seară  vom avea ca invitați artiștii de la Ansamblul  Profesionist «Doina Gorjului», iar ultima seară este dedicată școlii noastre, respectiv  Ansamblului «Maria Lătărețu. Avem 18 concurenți dintre care 4 sunt de la noi, de la școală. Doi la secțiunea mică ( Denisa Ungureanu și Izabela Matei) și doi la secțiunea mare ( Maria Mihăilă și Yasmine Polacek). Am stabilit  de comun acord un juriu în care se află cei mai buni profesioniști și sperăm să fie o reușită și să câștige cel mai bun”, a declarat Camelia Argint, profesor Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.

De anul viitor vor în concurs și instrumentiști

Organizatorii vor ca acest eveniment să devină o tradiție în județul Gorj. „Acompaniamentul concurenților soliști vocali este realizat de orchestra Ansamblului «Maria Lătărețu» al Școlii Populare de Artă la care mai avem doi-trei colaboratori. Orchestra a lucrat deja piesele concurenților, îi așteptăm cu drag să vină, încă din această seară vin concurenți  de la Bacău, însă  nu vom lucra astă seară, ci dimineață. Mâine și miercuri dimineață o să lucrăm cu toți, iar joi o să lucrăm pentru  gală și spectacolul școlii. Anul acesta  nu avem instrumentiști dar dorim să permanentizăm acest festival și să aducem și instrumentiști”, a declarat Constantin Argint, profesor Școala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Juriul festivalului este format din Eugenia Florea, președinte; Gheorghița Nicolae, redactor la „Tezaur folcloric”; Noni Iștvan de la Muzeul Țăranului din București; Violeta Ianculescu, redactor Radio România; Laura Dincă, redactor  Radio Craiova; iar din partea „Doinei Gorjului” va fi Maria Loga și Gelu Stan, fost dirijor. Festivalul „Meleaguri brâncușiene” se va desfășura la restaurantul aflat pe Insulița Jiului.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.