Antonie Făiniși, preot paroh în localitatea Strâmba Jiu, orașul Turceni, este un adevărat model pentru comunitatea pe care o slujește. Acesta a ridicat o biserică falnică din lemn, în stil maramureșean, a deschis un club al vârstnicilor și în fiecare duminică reușește să le ofere persoanelor nevoiașe o masă caldă.
Părintele Antonie Făiniș este un adevărat păstor pentru comunitatea sa. Biserica din lemn are o înălțime de 33 de ani, o cifră cu adânci semnificații religioase, fiind vârsta la care Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit. „A început că capetele formă în anul 1998. Biserica este construită din lemn de stejar și brad. A făcut o punte peste Carpați și s-a așezat aici, trecând pe sub Poarta Sărutului“, se exprimă plastic preotul paroh.
A deschis un cabinet medical în casa parohială și o asociație pentru tineri
Părintele Făiniș a construit și casa parohială, care este folosită de întreaga comunitate, pentru că a amenajat aici o farmacie și un cabinet medical, pentru ca localnicii să nu mai fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a fi consultați de un medic. Mai mult decât atât, părintele paroh s-a gândit și la tinerii din comunitate, pentru care a înființat o asociație culturală în care se organizează tot felul de activități, tinerii fiind învățați chiar să joace în diferite scenete. „Suntem ca într-o familie. Ne înțelegem foarte bine. Desfășurăm tot felul de activități“, a precizat unul dintre tinerii voluntari din asociație, care participă și la acțiuni umanitare.
Hrană pentru cei nevoiași
Lucrările frumoase pe care le face părintele paroh Antonie Făiniși nu se opresc aici. Acesta reușește, cu ajutorul voluntarilor, să le ofere celor nevoiași, în fiecare duminică sau cu ocazia unor mari sărbători, masă caldă sau pachete cu alimente. „Părintele nostru are un har aparte. Este un mare noroc că avem un asemenea părinte care este și fiu al satului“, a spus unul dintre enoriași.
1 Comment