Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

andrasTinerii defavorizați din județul Gorj pot beneficia de programul „Permis pentru viitor”, realizat de „Fundația pentru Comunitate” și MOL România, proiect ce vine în sprijinul tinerilor cu vârste între 17 și 25 de ani care doresc să obțină talonul de conducere, dar nu au bani. Costurile sunt suportate de organizatorii acestui program aflat deja la a doua ediție. „Fundația pentru comunitate” este o organizație non-profit, înființată la Cluj-Napoca.

Claudiu Ionuț Ciobănică se află printre beneficiarii primei ediții a programului. Tânărul a reușit să se înscrie la o școală de șoferi și a promovat examenul scris, dar și cel practic. Acum lucrează și este foarte mulțumit că a avut șansa să fie sprijinit prin acest program.

„M-a ajutat foarte mult, îmi doream de mult timp să dau de permis, dar nu am avut bani. Eram la școală și nu aveam de unde să fac rost de bani. Mama lucrează, dar este divorțată, suntem mai mulți și este greu. Acum lucrez la o tipografie, mă ajută acest permis”, a spus Claudiu Ionuț Ciobănică.

molPersoana care l-a ajutat pe tânăr să beneficieze de acest program este Sorin Torop.

„La centrul nostru avem foarte mulți tineri de succes, așa cum este Claudiu, dar avem și reversul medaliei. Noi am încercat mereu să îi sprijinim pentru ca atunci când părăsesc centrul de protecție să fie capabili să se integreze pe piața muncii, iar obținerea unui permis de conducere constituie un avantaj în CV-ul fiecărui tânăr. âTocmai de aceea, Claudiu a fost sprijinit să aplice pentru un astfel de proiect, el a fost  un băiat serios care și-a dorit mult acest lucru”, a declarat Sorin Torop, coordonator de specialitate în cadrul Centrului de Plasament din Târgu-Jiu.

Echipa fundației de la Cluj-Napoca s-a aflat la Târgu-Jiu, pentru a explica pașii care trebuie urmați astfel încât tinerii defavorizați să beneficieze de program.

„Trebuie să completeze un formular, dar în primul rând trebuie să motiveze necesitatea permisului și să ne convingă că acest permis este o condiție sau un avantaj la încadrarea într-un loc de muncă. Apoi, trebuie să-și găsească un susținător de la un ONG care, într-un fel, va fi un mentor care va asigura că se înscrie la școală auto.

Programul de responsabilitate socială a fost lansat anul trecut, când am avut un sprijin financiar de 50.000 de pentru acest program și am reușit să susținem 30 de tineri, deși planul inițial era de 25 de tineri. Anul acesta avem la dispoziție 75.000 de lei și intenționăm să susținem 35 de tineri, dar este posibil ca numărul să fie mai mare, în funcție de categoriile pentru care optează“, a spus Andraș Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Detalii despre programul MOL „Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 27 ianuarie 2017.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.