Mai multe persoane din rândul pacienților diagnosticați oncologic au participat la un pelerinaj la Mănăstirea Prislop. Acțiunea a fost organizată de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” pentru a marca „Ziua Luptei Împotriva Cancerului la Sân”.
Persoanele aflate în suferință au putut să-și întărească credința într-un lăcaș de cult special, aflat într-un cadru natural deosebit, încărcat cu multe semnificații, pentru că aici a trăit părintele Arsenie Boca, mormântul acestuia aflându-se în incinta mănăstirii. „Pacienții au fost transportați cu la mănăstirea hunedoreană cu un microbuz pus la dispoziție Sorin Tamoși.
Tot pentru a marca această dată, Asociația Română de Oncologie ”Sfânta Ana” va distribui pe întreg parcursul lunii octombrie, materiale informative cu tematica stabilită. Pliantele vor fi împărțite de către echipele de elevi voluntari în zonele intens frecventate de gorjeni, precum și în trei licee din județul Gorj: Colegiul Economic «Virgil Madgearu», Colegiul Tehnic «General Gheorghe Magheru» și Liceul Tehnic Roșia-Jiu, Fărcășești. Scopul acestei activități este acela de a crește gradul de conștientizare a riscurilor apariției cancerului la sân, dar și de a încuraja cât mai multe persoane să efectueze un control de depistare a acestui tip de boală“, a spus Bogdana Costoiu, președintele Asociației.
Boala poate fi vindecată
Conform medicilor de specialitate, cancerul la sân este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei. Detectată încă din fazele incipiente, boala poate fi vindecată. „Lipsa informațiilor legate de modalitățile de depistare și frecvența efectuării screening-urilor de depistare duc la aflarea diagnosticului când boala este deja în stadii avansate. De aceea, Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” a luat, și în acest an, inițiativa de a aduce la cunoștință cetățenilor aceste detalii necesare pentru asigurarea unei vieți sănătoase“, a mai precizat Bogdana Costoiu.
Adela Trăistaru
1 Comment