Un nou spectacol pentru copii își face loc în repertoriul Teatrului „Ion Creangă” începând cu luna decembrie – „TILL”. Cu un scenariu original semnat de Radu Crăciun și Ioana Petre, după povești culese din Evul Mediu și meleaguri nemțești, povestea lui Till și-a găsit locul pe scena teatrului pentru copii. Năzdrăvăniile lui Till Buhoglindă, care s-au auzit povestite în lumea întreagă, au prins contur într-o poveste și urmează să fie văzută în premieră în data de 4 decembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Regia spectacolului este semnată de Radu Crăciun, scenografia de Roxana și Andrei Răduț, muzica de Radu Mihalache, iar coregrafia de Claudian Șiman. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului Ion Creangă: Alexandrina Halic, Anca Zamfirescu, Claudia Revnic, Carmen Palcu, Valeria Stoian, Andra Mirescu, Andreea Gaica, Grațiela Teohari-Duban și Alexandru Prica.
Till Buhoglindă este un personaj cum nu ați mai auzit ori văzut. E plin de farmec, dar și foarte poznaș. Încă de la naștere a primit un nume de familie care îl va caracteriza toată viața. „Buh” vine de la bufniță, ceea ce îl face înțelept, iar „oglindă” semnifică darul vederii. De altfel, se spune că Till, cu ajutorul acestui dar poate să vadă lumea așa cum vrea el. Nu prea poate fi păcălit așa de ușor și s-ar putea chiar să te păcălească el înainte. Till călătorește mult, anotimp după anotimp, își face prieteni sau nu; și descoperă oamenii și lumea într-un mod cu totul și cu totul diferit.
Povestea este spusă într-un limbaj în versuri, ritmat cu acțiunea alcătuită din scene episodice. Fiecare scenă este atât de sine stătătoare, cât și o piesă importantă din scenariu.
Dacă la începutul spectacolului, pentru Till, adulții erau fascinanți și un exemplu de urmat, iar copiii nu-i erau pe plac, în final, învață o lecție importantă. Scopul spectacolului este unul educativ, iar personajul principal nu ar putea fi numit doar Till, ci și publicul, respectiv societatea căreia i se adresează. Veți afla despre nașterea lui Till, despre răzbunare și maturizare, într-un spectacol scris și jucat în cheia teatrului epic și a Commediei dell`Arte, într-un limbaj teatral pentru copii.
Despre spectacol, Radu Crăciun menționează: „Este un spectacol despre copiii care nu se mai văd de teme, de sarcini, de tot felul de așteptări pe care le avem de la ei și care, cumva, ajung să joace, copii fiind, după regulile adulților și să-și tranforme propria lor lume într-un fel de copie a lumii adulților în loc să-și dezvolte și să-și descopere ei lumea lor.”