Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aleile din Parcul Central, din municipiul Târgu Jiu, au fost luminate feeric, duminică seară, de mii de gulguțe. „Festivalul luminii“ a avut loc pentru a opta oară în orașul lui Brâncuși, iar la nivel național a ajuns la cea de-a 13 ediție.

IMG_5827

Cei aflați în Parcul Central au fost impresionați de spectacolul de lumini. „Nu știu ce manifestare are loc, dar este foarte frumos. Mi-ar plăcea să văd în fiecare seară aleile luminate așa de frumos“, a spus Laurențiu, din Târgu Jiu.

„Festivalul luminii“ a fost organizat de către „Cercetașii României“, cu sprijinul a sute de elevi de la școlile din Târgu Jiu, care au reușit să confecționeze 2.500 de gulguțe. Tot din gulguțe au fost realizate diferite denumiri, cum ar fi „Cercetașii României“ sau „Festivalul luminii“.

„Activitățile s-au desfășurat în cadrul Festivalului Luminii și au fost gândite și organizate de către copii cu vârste între 9 și 18 ani, care provin de la școli din orașul Târgu Jiu. Toate gulguțele sunt făcute de elevii participanți. Festivalul vrea să atragă atenția cu privire la bucuria și frumusețea lucrurilor mărunte. Toate gulguțele au fost făcute din hârtie reciclată, pentru că dorim să arătăm că lucrurile cărora nu le dăm importanță în viața de zi cu zi pot fi folositoare și că reușim să creăm o atmosferă frumoasă pentru cetățenii din Târgu Jiu“, a spus Roxana Boltașu, președintele Filialei „Ecaterina Teodoroiu“ Târgu Jiu a Organizației Naționale „Cercetașii României“ (ONCR).

Ateliere organizate de cercetași

În cadrul festivalului s-au mai desfășurat diferite ateliere și concursuri. „Atelierele au fost propuse de copii și au avut diferite teme: jocurile copilăriei; jocuri cercetășești; gânduri bune într-un borcan, unde au tras câte un cuvânt bun dintr-un borcan și au scris, apoi, un gând bun pe un alt bilet care ne-a fost împărtășit; «Cercetași pentru o zi” a oferit posibilitatea copiilor să se fotografieze în uniforma de cercetași și li se explica în ce constă cercetășia și ce activități desfășurăm; a mai avut loc un atelier de tir cu arcul și cu pistolul cu aer comprimat, precum și un atelier de chitară.

IMG_5862

Monica are vârsta de 11 ani și este elevă la Școala Generală „Alexandru Ștefulescu“. „Am învățat să facem noduri și gulguțe. Nu a fost greu. Apoi, a trebuit să luăm cinci mere cu gura într-un minut, dar am putut să iau doar unul, după care am făcut poze și m-am jucat”, ne-a spus entuziasmată Monica.

Andrei Niculete, de 17 ani, elev la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, este un cercetaș cu ștate vechi. „Eu m-am ocupat de atelierul «Cercetași pentru o zi», în care am învățat copiii mai multe elemente specifice cercetășiei”, ne-a spus liceanul.

Ilinca, elevă în clasa a VI-a, la Școala Generală „Sf. Nicolae”, a dat și ea o mână de ajutor la „Am avut o serie de activități interesante și amuzante. Cel mai mult mi-a plăcut atmosfera generată de gulguțele aprinse”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.