Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj va organiza, în colaborare cu Societatea „Învățare interactivă” din Oradea, o serie de spectacole educative cu tema tainele universului. Acestea sunt intitulate „Școala Planetelor”.
Cel mai nou proiect al Muzeului Județean Gorj, „Școala Planetelor” va fi organizat în perioada 20 – 24 februarie, programul zilnic fiind de la ora 9:00 până la ora 17:00. În funcție de cererea participanților, programul poate fi prelungit.
Spectacolele vor fi organizate la Muzeul de Artă din Parcul Central și vor avea o durată de 45 minute, iar intrarea se va face numai pe bază de rezervare. Potrivit organizatorilor, se vor forma grupe de 20 – 25 elevi pentru fiecare spectacol.
„Rezervările se pot face la numărul de telefon 0760/896868. Prețul unui bilet este de 12 lei/ persoană. Proiectul educațional «Școala Planetelor» va consta în spectacole și lecții interactive de astronomie, recomandate, în special, copiilor între 4 – 14 ani, dar și cadrelor didactice și părinților. Programul va începe cu un video de aproximativ 15 minute despre culorile Universului, după care va urma o călătorie fascinantă și interactivă printre galaxii și planete.
Acest proiect își propune să îmbine educația cu distracția, fiind o alternativă pentru petrecerea timpului liber în familie, dar și o activitate ce este compatibilă cu programa școlară. Spectacolele se vor desfășura într-o cupolă cu un diametru de 7 metri și o înălțime de 3,5 metri, având o capacitate de 25 persoane. Sistemul de proiecție al filmelor este full HD”, a spus Alina Tița, reprezentanta Muzeului Județean Gorj.
Proiectul educațional „Școala Planetelor” a mai fost prezent în multe orașe din țară precum: Buzău, București, Cluj Napoca, Timișoara, Pitești.