Gorjeanul Ionuț „Pif” Piscureanu, care studiază la Facultatea de Design a Universității de Vest Timișoara (UVT), a fost singurul student din România care a participat la un important concurs în Statele Unite ale Americii. Competiția, care se organizează anual, a reunit creațiile a sute de studenți din toată lumea, iar pe 22-23 octombrie a avut loc Gala și premierea câștigătorilor, dar și un show fashion în care au fost prezentate creațiile competitorilor selectați ca având cele mai bune 50 de creații! Pif este bursier al Fundației Principesa Margareta a României.
Ionuț Pif Piscureanu a lucrat câteva luni bune la proiectul cu care a participat la concursul din Statele Unite ale Americii și s-a străduit să trimită creații inedite, care au respectat întocmai tema: DISPLACEMENT. Dintre cei 340 de aplicanți, membrii comisiei de concurs au ales cele mai bune 50 de proiecte înscrise (printre ele fiind și cel al gorjeanului nostru n.red.), opt fiind și premiate. La acest concurs au aplicat studenți din 111 universități ale lumii, Pif fiind singurul roman care studiază într-o facultate de pe teritoriul țării noastre. Inițial mai depusese proiect și o studentă din Cluj, dar s-a retras. De asemenea, la competiție a mai participat și o altă româncă, dar care studiază în Marea Britanie. La începutul acestui an, Pif a devenit bursier al Fundației „Principesa Margareta a României”. Fiind unul dintre beneficiarii noului program de burse „Tinere Talente” și primind bursă vreme de un an calendaristic, Pif a putut participa și la competiția din State. Banii din bursă sunt destinați cumpărării de materiale și instrumente, dar și participării la concursuri, concerte, expoziții, cursuri de specialitate. „La acest proiect am lucrat toată vara. Zilele trecute a avut loc show-ul fashion în State, iar apoi au afișat și lista câștigătorilor. Concursul este unul anual. Se trimite portofoliul proiectului realizat după cerințele organizatorului. Anul acesta deadline-ul a fost 1 aprilie; pe 1 mai au publicat studenții selectați, a urmat confirmarea că vom realiza 2/3 ținute și până pe 22 septembrie trebuia să trimitem proiectele realizate. Știam de concurs încă de anul trecut, dar fiind abia anul I am considerat că este prea devreme și nu m-am simțit capabil de o astfel de provocare. Însă așa cum mi-am propus, în anul II am reușit să realizez un proiect care să fie acceptat de organizatorii concursului din SUA. Pe 22 octombrie a avut loc prezentarea de modă, iar pe 23 gala în care au fost premiate 8 proiecte. Faptul că sunt bursier la Fundația Principesei Margareta a României, m-a ajutat enorm. Practic, tot suportul financiar a venit de aici. Concursul a fost unul dintre obiectivele mele în planul de dezvoltare când am aplicat pentru bursă”, a spus studentul Ionuț Pif Piscureanu.
Detalii despre concurs aici: http://www.arts-of-fashion.org/AoFCompetition/2017/pages/+AoFCompetition2017.html
Povestea unui om care și-a muncit din greu succesul!
În vara anului 2015, grație unor oameni cu suflet mare, care au „pariat” pe el, Pif a reușit să devină student la buget al UVT la Facultatea de Design. Fundația UVT a decis, aflându-i povestea, (și cu sprijinul lui Viorel David, directorul Artego n.red.), să achite contravaloarea taxei de școlarizare. Pif, absolvent al unui colegiu din Târgu-Jiu, intrase pe locurile nebugetate, căci colegii săi erau toți absolvenți ai unor licee de artă. La finalul primului an de facultate, Ionuț Piscureanu a demonstrat că aceia care l-au ajutat nu au greșit! Tânărul gorjean a terminat primul an universitar pe primul loc în secția sa. Cu media de 9.50, clasat pe primul loc în cadrul secției sale, și conform regulamentelor UVT, Pif a intrat în anul II de studiu pe locurile bugetate. Pif a reușit să obțină note foarte bune a examenele din primul an de studio, note și medii și mai bune în anul II, iar acum se pregătește de licență. Tânărul spune că le este recunoscător tuturor celor care l-au ajutat și că va învăța mereu, făcând tot ce îi stă în putere ca să își împlinească visul de a ajunge un important designer.