Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul Municipiului București vă invită la „Idei în Agora”, vineri, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Casa Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei 151.

„În mare măsură sub influența lui Mircea Eliade, care acoperea vaste orizonturi și îndemna deopotrivă la erudiție și creativitate, de la literatură la istoria religiilor și la toate domeniile conexe, ajungând la societate și (an)istorie, lumea literar-cultural-academică românească a manifestat în anii 1970-1980 un interes special pentru tot ce putea fi asociat noțiunii de fantastic. Cu toate acestea, noțiunea de imaginar social și-a făcut drum mai lent și mai marginal, astfel că am putut asista la afirmarea ei publică deplină abia în anii 1990, când ea era deconstruită, demistificată și puternic contestată pe plan teoretic-metodologic-ideologic.

Pe acest fundal, dar conectându-se rapid la mediile occidentale (inițial preponderent francofone), și-a construit Corin Braga opera singulară de savant, prozator, animator și lider academic. El a devenit astfel și partenerul meu ideal într-un dialog liber pe tema de mai sus.

Subtemele propuse de el la cererea mea sunt:

(1) imaginație-imaginar-imaginal;

(2) arhetipocritică în postmodernitate (cum rezolvăm oximoronul);

(3) arhetip-anarhetip-eschatip;

(4) tetralogia lui de proză (v. mai jos). Voi încerca să intervin la primele și voi asculta la ultima” a precizat Sorin Antohi.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.