Aproape 100 de copii de la Liceul de Artă din Sibiu au participat joi, 10 noiembrie, la o altfel de lecție de muzică, susținută de Ileana Rotaru, harpista Filarmonicii de Stat Sibiu. Vineri, 11 noiembrie, proiectul a continuat la Liceul Teoretic „Constantin Noica“, tot cu recitaluri de harpă, iar din această săptămâna instrumentul-vedetă va fi pianul.
„Cu sunetul său de neegalat, capacitatea de a transmite sunetele naturii, de a creiona imagini fermecate în imaginația omului, harpa, poate ca nici un alt instrument, a inspirat nu numai compozitori, ci și poeți, pictori sau sculptori de-a lungul istoriei. Harpa, un instrument minunat ca formă și sonoritate, având un sunet cald și calm, este o cale magică și lină pentru a face copiii să se bucure de muzică“, explică Ileana Rotaru, artist instrumentist harpă.
Ileana Rotaru a început studiul muzicii la vârsta de 7 ani, urmând cursuri de pian. La 12 ani a continuat studiul muzicii cu harpa, la Colegiul Național „Dinu Lipatti“ București. A urmat Conservatorul din București, la clasa prof. Ion-Ivan Roncea, apoi master în Franța, regiunea Bretania, unde s-a perfecționat și în studiul harpei celtice. A participat la numeroase masterclass-uri, atât în țară, cât și în străinătate: Franța, Germania, Bulgaria, cu profesori ca: Sylvain Blassel, Eveline Gaspart, Milena Stanisik, Denitsa Dimitrova și alții. A activat ca profesoară principală de harpă la Colegiul „Dinu Lipatti“ București și a colaborat cu numeroase orchestre din țară, atât solo, cât și în cadrul orchestrei.