O propunere inedită a fost făcută la finalul spectacolului ținut pe scena Teatrului „Elvira Godeanu” în cinstea omului de cultură Pompiliu Ciolacu. Festivalul Național de Folk „Poarta Sărutului” ar putea să se numească Festivalul Național de Folk „Viorel Gârbaciu”. Ideea a pornit de la artistul Ștefan Popescu și este susținută de toți cei care s-au aflat pe scena evenimentului organizat în cinstea lui Pompiliu Ciolacu.
Artiștii gorjeni doresc să se schimbe numele Festivalului Național de Folk „Poarta Sărutului” în Festivalul Național de Folk „Viorel Gârbaciu, lucru ce li se pare firesc datorită faptului că Viorel Gârbaciu este și inițiatorului acestui eveniment care a devenit tradiție în orașul lui Brâncuși. „Bunul meu prieten Ștefan Popescu a avut această idee care ni s-a părut firească, de aceea vrem să propunem autorităților ca Festivalul Național de Folk «Poarta Sărutului» să se numească Festivalul Național de Folk «Viorel Gârbaciu». El l-a inițiat și ar fi un mare pacăt dacă nu am face măcar atât pentru Viorel Gârbaciu, să numim acest festival care are o foarte mare valoare în țară și unde, de-a lungul anilor, au venit numeroși folkiști de valoare”, susține Pompiliu Ciolacu.
Un alt invitat al lui Pompiliu Ciolacu, Ștefan Popescu, cel care a venit cu propunerea de schimbare de nume al festivalului, a adăugat câteva cuvinte legate prietenul său: „Eu sunt invitat al lui Pompiliu, dar suntem prieteni de-o viață și i-am fost alături întotdeauna la spectacolele sale de suflet și cred că este bună propunerea mea către oficialități. Eu am fost coleg cu Viorel Gârbaciu, am fost director adjunct, dânsul a fost director la Școala Populară de Artă și al Festivalului de folk, național și internațional, pentru că au fost și concurenți și invitați din alte țări. I-am fost alături și lui de-o viață, de cel puțin 40-50 de ani, am lucrat împreună pentru cultură. Eu sunt instrumentist, adică predau instrumentele populare, și rămâne ceva în Gorjul ăsta după noi”, a spus Ștefan Popescu.
Omul de cultură Viorel Gârbaciu s-a stins din viață la data de 26 martie. Acesta a fost director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu și a avut o contribuție valoroasă în cultura Gorjului.