O expoziție neconvențională de pictură a fost vernisată sâmbătă, 18 februarie, la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu. Lucrările realizate în stilul „neo pop art superflat” poartă semnătura artistului plastic Armand Landh.
Expoziția (Un)Limited prezintă un zbucium de culori și diferite mesaje, care reprezintă trăirile și stările lui Armand Landh, un pictor care provine dintr-o familie de artiști, tatăl său, Carol Landh, fiind un pictor apreciat, care și-a pus talentul în slujba Ansamblului „Doina Gorjului“. 19 lucrări realizate în tehnica acrilic pe pânză sunt prezentate în cadrul expoziției în stilul neo pop art superflat.
„Am încercat să reprezint cât mai bine trăirile și sentimentele mele, experiența mea de viață, lucrurile care mi se întâmplă zi de zi, atât social, familial cât și sentimental. Sunt lucrări realizate în perioada 2011-2016 de o factură modernă, foarte colorată. Expoziția va putea fi vizionată timp de o lună”, a spus artistul Armand Landh.
Acesta a precizat că se regăsește în stilul pe care l-a îmbrățișat: „Mă regăsesc în semiotica lucrurilor. Călătoresc foarte mult și sunt foarte atras de tehnica graffit-ului, a artei murale și stradale. Oamenii pot spune că sunt imagini din graffit-ul stradal puse pe pânză“. Artistul se află la a 19-a expoziție personală.
„O diversitate enormă, dar într-o coerență maximă“
Vasile Fuiorea, președintele filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România, a precizat: „Expoziția de față întărește stilul Landh Armand, cu care ne-a familiarizat în ultimii ani, fiind o trimitere la un tip de pictură în egală măsură americană și europeană, un neo pop artă pe care îl dezvoltă cu susținere de câțiva ani încoace. Este o lume de desene și forme colorate, cărora le dă o anumită semnificație între ironie și poveste personală“.
Cunoscutul critic de artă Pavel Șușară spune despre expoziție: „Artistul are toate atuurile de partea lui, fiind un tânăr puternic. Lucrările fac trimitere la o lume extrem de diversă, stratificată ca tip de mesaje, stratificată social și economic, care se vede în tipul de imagine palimpsest, dar cu etapele anterioare la vedere.
Nu sunt camuflate sub ultima imagine, ci toate sunt transpuse. Vedem și elemente de graffiti, de artă urbană, de pop art, de grafică publicitară. Toate sunt prinse într-o sinteză în care doar o civilizație și o unitate administrativă atât de diversă pot să le ofere lumii de astăzi în care trăim.
Este o diversitate enormă, dar într-o coerență maximă. Fiecare privitor poate să-și aleagă propria lui stare mentală și să citească din imagine ceea ce este pregătit să vadă. Pictura este spectaculoasă. Este o pictură plină de energie, de nerv, de motivație interioară. Întreaga memoria vizuală a ceea ce s-a desfășurat în diacronie poate fi văzut în simultaneitate”.