Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13710722_952706471506108_7509304195831608820_oOpere de artă inedite vor fi expuse la Târgu-Jiu, în cadrul expoziției de arhitectură „EXPO CARBFORM”. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Târgu-Jiu, în parteneriat cu O.A.R. și U.A.R., joi, 28 iulie 2016, ora 18:00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu. Expoziția OrdinuluiArhitecților din România – Filiala Teritorială Oltenia & Uniunea Arhitecților din România – Filiala Județeană Gorj, poposește în Orașul lui Brâncuși până pe 10 august 2016.

Studenții de la „Mincu” s-au jucat serios cu cărbunele, iar rezultatul a fost unul excepțional. „Germanii își redeschid minele pe care le transformaseră în parcuri și muzee. Englezii au (re)descoperit motorul cu aburi și cărbunele negru, murdar, și ieftin. Materialul «periculos» până mai ieri este acum lustruit cu un «polish» eco și readus în actualitate.

Fără cărbune, terminalele inteligente riscă să rămână în sertar sau să consume teren agricol într-un moment în care nu ne mai ajunge porumbul. S-a propus studenților de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” abordarea cărbunelui dintr-o nouă perspectivă, cea estetică. S-au făcut experimente, s-au aplicat diverse tehnici de modelare pe bucăți de cărbune.

Obiectul rezultat putea fi bidimensional sau tridimensional, o instalație sau o lucrare grafică, în funcție de demersul fiecărui participant. Proiectul a avut ca obiectiv cunoașterea și aprofundarea posibilităților cărbunelui din punct de vedere expresiv. Oportunitățile pe care le oferă cărbunele nu se limitează doar la procesul de ardere pentru a obține curent electric. Nu e nevoie să băgăm cărbunii în prize. Îi putem folosi pentru a crea artă contemporană, pentru a diversifica o cultură care până acum a fost acroamatică”, au scris organizatorii evenimentului pe Facebook.

Scopul expoziției este multiplu, respectiv realizarea unor obiecte artistice sau de design; înțelegerea materialității cărbunelui; explorarea formelor ce pot rezulta dintr-o materie brută; dar și dezvoltarea obiceiului de a lucra cu materia, implicit de a studia posibilitățile ce reies din acest proces.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.