Ziua Mondială a Alimentației a fost marcată și în municipiul Târgu Jiu la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Peste 150 de țări marchează la data de 16 octombrie Ziua Mondială a Alimentației, care a fost declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei.
Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Gorj au prezentat elevilor din clasa a IX-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu principiile unei alimentații sănătoase și modul în care alimentația ne poate influența viața. La sfârșitul prezentărilor, fiecare participant a primit câte un măr, pentru a sublinia rolul fructelor într-o alimentație sănătoasă.
,,Apreciem că a fost o acțiune reușită elevii Colegiului Național «Tudor Vladimirescu» din Târgu Jiu fiind interesați de prezentările susținute și apreciind tema aleasă. Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei, îndemnăm tinerii la o alimentaţie sănătoasă şi o mai mare atenţie în gestionarea alimentelor“ a declarat Ștefan Ghimiși, președintele Clubului Rotary Târgu Jiu.
Acțiunea a fost organizată de Clubul Rotary Târgu Jiu alături de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Direcția de Sănătate Publică a Județului Gorj și Clubul Interact Târgu Jiu.
353 grame hrană pe zi se aruncă la gunoi
Aproximativ o treime din totalul produselor alimentare din România ajung anual la coşul de gunoi sau sunt irosite. Fiecare dintre noi iroseşte singur în gospodărie în medie 353 grame hrană pe zi. De cele mai multe ori, cantitatea de mâncare aruncată reprezintă o masă completă. Sunt cifrele pe care le prezintă specialiştii, pentru a conştientiza importanţa datei de 16 octombrie, când este marcată Ziua Mondială a Alimentaţiei. Aceştia atrag atenţia că, în România, risipa de alimente reprezintă o problemă socială majoră și a atins o dimensiune atât de importantă încât poate fi considerată de nivel mondial.