În mai multe unități școlare din județul Gorj, zilele trecute s-a desfășurat Campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Scopul acţiunii a fost sensibilizarea copiilor şi adulţilor cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa alimentelor. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Rovinari, dar și cei de la Liceul Energetic Târgu-Jiu au strâns peste 150 kilograme de fructe și legume pe care le-au donat.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Gorj, activitatea de voluntariat „Săptămâna legumelor și a fructelor donate!” este proiectată în beneficiul copiilor, căci dezvoltă competențe de comunicare și colaborare și are ca scop gestionarea corectă a resurselor umane și materiale, dar mai ales dezvoltarea principiului de muncă în echipă.
Acțiunea a avut ca scop și sensibilizarea elevilor și ajutorarea copiilor aflați în dificultate prin donarea de legume și fructe, fiind cuprinsă în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară. SNAC este un program educaţional – un parteneriat de învăţare – care implică stabilirea unei legături între școli, pe de o parte, şi Şcoli Speciale, Centre de Plasament şi Instituţii, Locuinţe Sociale şi Centre de Zi şi Spitale – pe de altă parte.
La Școala Gimnazială Nr. 3 din Rovinari acesta a fost primul an în care a avut loc această acțiune. Elevii tuturor claselor de la această unitate școlară au donat 53 de kg de legume și 78 de kg de fructe, pe care le-au dăruit celor 16 colegi care fac parte din familii care întâmpină probleme financiare, dar și tinerilor de la apartamentul Protecției Rezidențiale a Copilului Rovinari, aflat în subordinea DGASPC Gorj. „Campania a fost un adevărat succes.
Este primul an în care elevii se implică în această activitate de voluntariat. Atât elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3, cât și profesorii au privit cu interes activitatea și s-au implicat activ. Suntem siguri că prin această acțiune, elevii vor deveni mai sensibili, mai receptivi și mai puțin indiferenți față de problemele semenilor lor“, a declarat învățătorul Mihaela Bolborea, coordonatorul acțiunii la care au participat 103 elevi și 14 cadre didactice.
La Liceul Energetic Târgu-Jiu acesta nu a fost primul an în care are loc activitatea, elevii fiind deja obișnuiți cu astfel de acțiuni. An de an, ei, alături de cadrele didactice, se implică în diverse activități cu scop umanitar.
Coordonatorul acestei campanii la Liceul Energetic a fost profesorul Anca Manuela Popescu. La această acțiune au participat ca voluntari elevii claselor IX-XII din unitate și mai mulți profesori. „Campania a fost percepută cu interes de profesorii și elevii școlii noastre, care s-au implicat activ și sperăm ca prin această acțiune aceștia să devină mai sensibili, mai receptivi și mai puțin indiferenți față de problemele semenilor lor“, a declarat coordonatorul Anca Manuela Popescu.
1 Comment