Cei 21 de elevi ai clasei I-a B de la Școala Gimnazială „George Uscătescu” din orașul Târgu-Cărbunești au pregătit o scenetă-dramatizare după poezia „Tâlharul pedepsit” a lui Tudor Arghezi – pe care au jucat-o și la festivalul „T. Arghezi-poetul și apicultorul”, dar și la finalul anului școlar. Elevii și-au emoționat părinții, dar și pe învățătoarea Camelia Buligiu, care i-a felicitat pentru talentul și seriozitatea de care au dat dovadă.
Serbarea de sfârșit de an școlar a fost un moment pregătit cu mare atenție de micuții elevi ai clasei I-a B din Școala Gimnazială „George Uscătescu” din localitatea gorjeană Târgu-Cărbunești. Elevii, alături de învățătoarea Camelia Buligiu, au pregătit mai multe momente artistice, unele dintre ele fiind prezentate și la festivalul „Tudor Arghezi-poetul și apicultorul”, care a avut loc săptămâna trecută. Clasa s-a transformat joia trecută într-o adevărată sală de spectacole, iar elevii au jucat fără cusur minunatele roluri din dramatizarea poeziei „Tâlharul pedepsit” a lui Tudor Arghezi. Pe lângă sceneta aceasta, micuții și dascălul lor pasionat au pregătit și câteva momente artistice: Gabriela Firescu a cântat la vioară, iar Vlăduț Ciuculescu la orgă, alți elevi arătându-și talentul vocal, iar alții au recitat mai multe poezii. La final, micuțele balerine din clasa I-a B au dansat spre încântarea părinților-spectatori. „A fost o serbare foarte frumoasă, iar copiii au meritat toate aplauzele! Elevii au învățat repede strofele poeziei și au jucat foarte bine rolurile ce le-au fost date. Avem în clasă 21 de elevi și sunt minunați! Toți s-au implicat exemplar, au avut costume, au intrat în rol și au făcut-o cu multă bucurie! Au fost câteva momente artistice bine pregătite”, a spus învățătoarea Camelia Buligiu.
Câteva dintre elevele clasei mai sus amintită fac cursuri de balet cu balerina Liliana Tăbuș, care vine la Târgu-Cărbunești pentru a-și învăța micuțele balerine tainele acestui dans grațios. „La fiecare mare sărbătoare, noi facem câte o serbare și pregătim diverse momente artistice. De Ziua Unirii, de Crăciun, de Paște, de Ziua Mamei, depinde de ocazie. Copiilor le plac foarte mult aceste activități extrașcolare și dau dovadă de implicare de fiecare dată. (…) Sunt în învățământ din 1990, iar la Școala din Cărbunești din 2007. Nu mă văd făcând altceva”, a declarat dascălul care le oferă elevilor săi și lecții despre viață, nu doar pe cele incluse în programa școlară! La finalul serbării, elevii au fost premiați pentru rezultatele obținute la învățătură.