Două eleve de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu, Andreea Argeşeanu şi Eugenia Miulescu, au obținut locul I la Festivalul Internaţional de Filme, Fotografii şi Reviste „Anelisse” de la Iaşi. Cele două eleve lucrează la proiectul pentru care au fost premiate de doi ani, iar acesta se numește „Ecaterina Teodoroiu-eroina de pe Jiu”. Profesorii care le coordonează în această activitate sunt Maria-Rocselana Verdeş şi Diana Milosteanu.
Cele două eleve au obţinut premiile pentru interpretare în filmul „Ecaterina Teodoroiu-eroina de pe Jiu”, iar la acest proiect lucrează încă din clasa a X-a, fiind îndrumate de profesoarele Maria-Rocselana Verdeş şi Diana Milosteanu. Festivalul la care au concurat a fost organizat de Facultatea de Arte Vizuale şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Artă „George Enescu” din Iaşi. La manifestarea mai sus amintită, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” a participat la două secţiuni, obținând premii importante: Reviste şcolare – cu revista „Cuget liber”, care a obţinut locul I şi secţiunea Film, cu scurtmetrajul „Ecaterina Teodoroiu – eroina de la Jiu”, în limba engleză. Scenariul a fost inspirat din filmul Ecaterina Teodoroiu, regizat de Dinu Coca 1977-1978, iar traducerea în limba engleză a fost realizată de prof. Verdeș Rocselana de la Colegiul Magheru.
„Filmul a fost produsul proiectului Erasmus K + «Theatre Art for Education and European citizenship», tema «Evocarea și interpretarea artistică a trecutului», prezentat la Siauliai, Lituania de către prof. Milosteanu Diana și de mine. Filmările s-au realizat la Muzeul Județean de Istorie «Alexandru Ștefulescu» și Muzeul de la Curtișoara. Îndrumătorul elevilor a fost actorul Cristinel Dobran, de la Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu». În total, în piesă au jucat nouă elevi, opt ai Colegiului Tehnic «Gheorghe Magheru» şi Ana Uscătescu, de la Şcoala Gimnazială «Constantin Săvoiu». Elevii implicați: Eugenia Miulescu -Ecaterina Teodoroiu, Argeșeanu Andreea, mama Ecaterinei Teodoroiu, generalii Dragalina și Brosteanu, Bușe Alin și Szasz Robert, vecina- Andreea Drăgoeanu, vocile- Popescu Adnana și Titu Laura, soldații-Nistor Cătălin și Văduva Norbert și fetita, Ana Uscătescu de la Școala Gimnazială «Constantin Săvoiu», clasa I (în anul școlar 2016/2017). Proiectul este aplicat de Fundația Științifică «Gheorghe Magheru» și s-a jucat în limba engleză”, a spus, pentru Revista Cult-ura, profesorul coordonator Rocselana Verdeș.