45 de șefi de promoții de la specializările facultăților din cadrul Universității „Constantin Brâncuși“ au fost premiați astăzi în cadrul unei gale. Au fost acordate diplome și cărți. Șefii de promoție de la Facultatea de Științe Economice au primit și premii în bani din partea BCR Târgu-Jiu, în cuantum de 150 lei/persoană. Sportivii premiați au primit câte 300 de lei din partea UCB Târgu-Jiu, iar membrii echipei de Mecatronică – 200 lei/persoană.
Au mai fost premiați și membrii echipei de handbal a UCB Târgu-Jiu – campioana națională universitară în 2016, reprezentanta României la Campionatele Europene Universitare – Croația 2016, medaliații cu aur la Campionatele Naționale Universitare de Atletism, studenții care au obținut locul al II-lea la secțiunea Mecatronică a concursului studențesc „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”, ediția a II-a, desfășurat în cadrul Universității din Craiova, în perioada 21-22 aprilie 2016, dar și studenții care au avut rezultate deosebite obținute în activitatea studențească.
„A fost un drum lung“
Bianca Văcăroiu, în vârstă de 23 de ani, a terminat cu media 10 masterul la Facultatea de Științe Economice.
„A fost un drum lung. Am învățat foarte mult și am încercat să-mi dezvolt cunoștințele pe lângă cele de la curs. Mă duceam acasă și căutam pe internet unele definiții pe care nu le înțelegeam. Discutam și cu profesorii în cazul în care nu înțelegeam ceva. A fost o ambiție să termen cu media 10“, a povestit Bianca.
Ea a terminat în urmă cu cinci ani specializarea Contabilitate și informatică de gestiune și a urmat apoi master în specializarea Control audit și expertiză financiar-contabilă. Își dorește să se angajeze în cadrul firmei unde desfășoară în prezent practică, dar nu exclude o eventuală plecare în alt județ:
„În momentul de față nu lucrez. Fac practică facultativă la o firmă de contabilitate, care sper că mă va angaja în curând, având în vedere că există o serie de facilități în cazul angajării de absolvenți.
Oferta de locuri de muncă din Târgu Jiu nu este chiar așa de mulțumitoare, dar eu sper să-mi găsesc cât de repede pot un loc de muncă și sper să fiu apreciată pentru cunoștințele pe care le am.
Nu exclud nici posibilitatea de a pleca din Târgu Jiu într-un alt oraș din țară, București sau Timișoara, pentru a căuta locuri de muncă plătite mai bine.
A terminat cu 10 masterul de Carieră Judiciară, dar lucrează ca educatoare
Cristina Iacobescu, în vârstă de 24 de ani, a terminat masterul de Carieră Judiciară la Facultatea de Științe Juridice cu media 10. Cu toate acestea, tânără lucrează ca educatoare, într-un domeniu diferit de cel în care s-a pregătit.
„Am îmbinat serviciul cu facultate și am încercat să fiu cât mai bună. Am avut timp să mă pregătesc și pentru facultate, pentru că am avut un program de lucru redus. Îmi doresc să intru la Școala Națională de Grefieri și să profesez în domeniul în care m-am pregătit. Durata studiilor este de un an și apoi o să fiu repartizată după un examen final“.
Ca și ceilalți colegi ai săi, Cristina nu este mulțumită de oferta de locuri de muncă din județul Gorj și spune că firmele cer experiență:
„În Gorj nu prea se găsesc multe locuri de muncă pe specializarea drept. Mulți dintre colegii mei s-au angajat la birouri notariale sau birouri personale ale avocaților. La noi, firmele solicită experiență“. Ea a venit îmbrăcată la Gala Premiilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” în ie.
Șanse reduse la jumătate la concursurile din instituțiile statului
Daniel Holban, în vârstă de 22 de ani, a terminat Facultatea de Științe ale Educației și Management Public, specializarea Administrație Publică cu media 9,74.
Va continua studiile superioare cu masterul Administrație Publică Europeană.
„Vreau să-mi finalizez studiile și să mă angajez în administrația publică, după master. Studiez oferta locurilor de muncă pe platforma post.gov și urmăresc posturile din Gorj și au început să se mai deblocheze. Dacă se va organiza un concurs pe postul respectivă o să mă pregătesc suficient și o să reușesc.
Din câte am auzit, multe din concursuri sunt aranjate. Cred că jumătate dintre concursuri au loc după alte criterii și, astfel, șansele mele se reduc la jumătate“