Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Luni, 30 mai 2022, la Târgu Jiu, în sala Teatrului „Elvira Godeanu”, a avut loc Gala Premiilor anuale ale Uniunii Scriitorilor din România, la care au participat personalități marcante ale culturii române. Premiile U.S.R. sunt cele mai importante distincții care se acordă în România pentru cultura scrisă.

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, ARIEL (Asociația Revistelor, Imprimeriilor și Editurilor Literare) a acordat Premiul „Revista Anului 2021”, pentru cea mai bună revistă literară și pentru cea mai bună carte. Acesta a revenit revistei Discobolul, singura publicație culturală cu caracter permanent din județul Alba.

„Revista DISCOBOLUL trăiește, de 32 de ani…”

„Revista DISCOBOLUL trăiește, de 32 de ani, la Alba Iulia. Niște tineri curajoși, la inițiativa lui Aurel Pantea, un poet remarcabil, ne-am unit într-un colectiv redacțional și ne-am propus să publicăm o revistă în care să promovăm valorile. Cred că acesta este secretul succesului nostru. Cei care au colaborat la revista noastră sunt scriitori de primă mână, istorici și critici literari care ne onorează. Mulțumesc acestor oameni care publică în revista DISCOBOLUL și vă invit să fiți în continuare colaboratorii noștri. Suntem onorați și bucuroși de acest premiu! Mulțumesc juriului, mulțumesc conducerii Uniunii Scriitorilor din România! Nu în ultimul rând, mulțumesc Primăriei Municipiului Alba Iulia și Consiliului Județean Alba pentru excelenta finanțare, fără de care existența acestei reviste nu ar fi fost posibilă.”, a transmis președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Cornel Nistea, pe scena Teatrului „Elvira Godeanu”, la ridicarea premiului.

241
Revista Discobolul a luat naștere în 1990

Revista Discobolul se înființa, la Alba Iulia, în anul 1990, avându-i ca membri fondatori pe Aurel Pantea, Eugen Curta, Cornel Nistea, Mircea Stâncel, Nicolae Drăgan, Emil Scrieciu și Iacob Mârza. După o întrerupere de câțiva ani, revista își reia apariția în anul 1997, colectivul redacțional fiind format din scriitorii Cornel Nistea, Mircea Stâncel și Eugen Curta, în calitate de redactori, alături de poetul și criticul literar Aurel Pantea, în calitate de redactor șef, și avându-l ca director onorific pe universitarul Ion Pop. De atunci, revista de cultură editată de Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a apărut neîntrerupt, beneficiind și de o foarte bună receptare critică la nivel național.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.