Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cramele Recaș, partener principal al proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023, continuă inițiativele pentru susținerea culturii, turismului și promovării vinului românesc prin lansarea „Bufetului Simțurilor: o expoziție interactivă a elementelor care definesc experiența degustării vinului, prin folosirea simțurilor vizual, olfactiv și „gustativ”. Parcursul proiectului, de la stadiul de idee la cel de implementare, a fost realizat de Narcis Georgiu, reprezentant al celei de-a doua generații de acționari de la Cramele Recaș, cu o vastă experiență de sommelier, certificată prin distincțiile obținute în Franța, la Paris, dar și în Statele Unite ale Americii.

 Vinul e artă, e poveste, e îmbinarea ideală dintre muncă și pasiune transformate într-un adevărat stil de viață. Fiecare degustare ne poartă gusturile și emoțiile prin experiențe unice, ce ne ajută să descoperim atât vinul, cât și pe noi înșine.

De la această premisă am pornit în momentul în care am gândit conceptul Bufetului Simțurilor. Mi-am dorit să creez un spațiu care să aducă împreună comunitatea pasionaților de vin și să-i inițieze în arta degustării, prin folosirea potențialului simțurilor noastre în scopul detectării corecte a elementelor aromatice și  structurale ale vinului.

În cadrul acestui atelier, vom descoperi 24 de arome ce se pot regăsi în vin, culorile și textura acestuia, cât și posibilele defecte ce pot afecta experiența de degustare. Această incursiune în arta degustării îmbină în mod ideal perspectiva tehnică și organică a vinului cu cea emoțională, personală și senzorială, într-un spectacol explorativ unic pentru piața vinului din România.”, a declarat Narcis Georgiu.

„Bufetul Simturilor” este un proiect derulat in premiera pentru Timisoara in incinta Cazarmei U, una dintre cladirile cu importanta istorica si culturala aparte din zona Banatului, restaurata recent si transformata in spatiu expozitional de 10.000 de mp., cu ocazia Timisoara 2023. Expozitia este deschisa publicului pana la data de 30 noiembrie 2023. Programul de vizitare este de miercuri pana duminica, de la ora 13:00 la 20:00.

Proiectul exploreaza experienta senzoriala a degustarii vinului prin oferirea posibilitatii participantilor de a-si folosi simtul olfactiv pentru a descoperi aromele vinului rosu, alb si roze, dar si a posibilelor defecte ce pot aparea in vin si ce trebuie recunoscute de consumator.  Textura vinului este reprezentata prin intermediul unor forme si materiale, iar intreaga paleta de culori a vinurilor lumii este reprezentata intr-un mod inedit.

Experienta senzoriala este completata de explicatiile documentate imprimate pe zona centrala a mesei si un joc ce poate fi accesat prin codul QR, ce contorizeaza numarul aromelor corect identificate de fiecare vizitator in parte.
Cramele Recas
Cramele Recas ocupa primul loc pe piata vinurilor din Romania conform cifrei de afaceri, fiind, totodata, si cel mai mare exportator de vinuri imbuteliate din Romania (responsabil pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste granita).

Producatorul are parteneriate in mai multe tari, printre care: Germania, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Statele Unite, Canada, dar şi Japonia, Coreea sau Malaezia. Producatorul banatean exploateaza o suprafata de aproximativ 1.200 de hectare de vita de vie situate in Recas, beneficiind de o capacitate de productie si stocare de aprox. 32.000.000 de litri pe an.

Vinificatorii Cramelor Recas, Hartley Smithers (Australia) si Nora Iriarte (Spania), au fost inclusi in anul 2020 in lista celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel mondial, in urma clasamentului realizat de revista internationala de profil The Drinks Business.

Producatorul acopera o plaja mare de segmente de piata, de la entry level la premium si super-premium, impunand, de asemenea, o diversitate gustativa a gamelor, de la albe, seci, proaspete sau baricate, pana la spumante si vinuri de desert.

Această prezentare necesită JavaScript.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.