Două cadre didactice ale Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Politehnice București, alături de trei studente, au prezentat oferta educațională în mai multe colegii din Gorj, dar și la Liceul din Baia de Aramă, județul Mehedinți. În Gorj, conferențiarul universitar Oana Chivu, inventator decorat anul trecut pentru merite deosebite în inovații și conferențiarul dr. Ing Dumitru Cicic, au discutat cu elevii de la Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, la Colegiul Auto „Traian Vuia”, la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” și la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din municipiul Târgu-Jiu.
Reprezentanţii Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universităţii Politehnice București au venit în Gorj și au vizitat mai multe licee pentru a le prezenta liceenilor oferta de studiu pentru anul de studiu 2017-2018. Printre specializările acestei Facultăți se numără: Industrial Engineering (Lb. Engleza), Tehnologia construcțiilor de mașini, Nanotehnologii și sisteme neconvenționale, Ingineria și managementul calității, Ingineria sudării, Ingineria securității în industrie, Logistică industrial, Mașini-unelte și sisteme de producție, Inginerie economică industrială și Robotică. Oana Chivu, conferențiar al UPB, la Facultatea Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, Departamentul Tehnologia Materialelor și Sudare, dar și cercetător distins cu ordinul „Cavaler European” pentru merite deosebite în inovații la Salonul Internațional de Inventică INNOVA 2016 de la Bruxelles, a venit în Gorj pentru a le vorbi elevilor despre oferta educațională a UPB. Și conferențiarul dr. inginer Dumitru Cicic le-a vorbit elevilor despre Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice. De asemenea, din echipa de prezentare a ofertei educaționale, din partea studenților, au făcut parte Mihăilescu Cristina-Ionela din anul III, specializarea Ingineria Securității în Industrie, Pandele Cornelia Andreea, anul I, specializarea Ingineria și Managementul Calității și Creața Andreea, anul I, specializarea Inginerie Economică Industrială. Una dintre cele mai emoționante întâlniri a avut loc la CT Motru, liceul unde și Oana Chivu (fostă Vîrlan) a absolvit în 1999. Aceasta a ținut să le spună elevilor Colegiului Tehnic Motru ca și ea a pornit de pe băncile acestei școli, fiind născută la Motru. „Au fost întâlniri extraordinare, elevii au fost interesați de ceea ce am avut să le prezentăm, de oferta educațională a Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Politehnice București. La toate aceste licee am fost ajutată să închei parteneriatele între Facultatea de Inginerie și Managementul Sistemelor Tehnologice de fosta mea colegă Vasilica Udriștoiu, profesor la CT Henri Coandă și CNTV și de domnul inspector George Alexandrescu. La Colegiul Auto, la întâlnirea cu elevii, a participat și domnul inspector. Mulțumesc și doamnei Cristina Goanță de la CNTV”, a spus conf. Oana Chivu.
Scopul întâlnirilor a fost informarea elevilor din clasele terminale asupra ofertei educaționale existente, precum și a facilităților și oportunităților de care pot beneficia ca și viitori studenți ai Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universității Politehnice București. De asemenea, prin intermediul materialelor oferite, elevii au posibilitatea să analizeze îndeaproape opțiunile pe care le au.
Universitatea Politehnică din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Universitatea, și implicit Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunoștințe științifice, tehnice și cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic și social-cultural al societății românești și al lumii contemporane. „Misiunea sa principală este formarea inginerului capabil să se adapteze cerințelor economiei de piață și noilor tehnologii, care să aibă cunoștințe economice și manageriale și care să promoveze principiile de dezvoltare durabilă și de protejare a mediului înconjurător”, scrie pe site-ul universității.