Perioada premergătoare marelui praznic al Naşterii Domnului a adunat în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” numeroși credincioși veniți să participe la recitalul extraordinar de colinde și cântări bisericești în interpretarea Coralei acestui lăcaș de cult. Corala Bisericii Sfinții Apostoli «Petru și Pavel» a susținut Recitalul de colinde și cântece religioase «Așteptăm Nașterea Domnului», iar auditoriul a fost impresionat de interpretările soliștilor Maria Diana Neagoe, Maria Platzner și Lucian Ion Medar, care au evoluat sub bagheta dirijorală a Prof. Dr. Mihaela Sanda Popescu
Izul cântărilor de Crăciun a răsunat în minunata biserică de pe Axa Brâncuși, iar cei prezenți, de la mic la mare, au primit cu bucurie darul de cântare! Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Târgu Jiu a fost luni, 18 decembrie, de la ora 19:00, gazda unui moment muzical desosebit: un recital de colinde tradiţionale româneşti oferite de către corala bisericii amintite. „Nu am stabilit întâmplător acest recital pe această dată, ci am ales special căci în această zi îl prăznuim pe Sfântul Danil Sihastrul, un duhovnic extraordinar. (…) Vom asculta unele dintre cele mai cunoscute colinde! Vă urez ca aceste sărbători să găsească liniște în sufletele dumneavostră și pacea de care toți avem atâta nevoie”, a spus preotul paroh Ciprian Sîrbu de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Maria Neagoe a impresionat pe cei prezenți prin vocea sa puternică și clară, Maria Platzner a cântat și la nai și cu vocea, talentul său fiind deja recunoscut și apreciat de foarte mulți specialiști, iar Lucian Medar, profesor universitar doctor al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a interpretat mai multe melodii care le-au încălzit sufletele celor prezenți. Vocea sa puternică a surprins în modul cel mai plăcut cu putință pe cei care nu îl auziseră cântând până atunci.
Istoria unui minunat lăcaș de cult
Biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” este în prezent monument istoric şi se află situată pe axa Brâncuşi din municipiul Târgu Jiu, fiind construită pe locul unei vechi biserici datând din secolul al XVIII-lea. Temelia sfântului locaş s-a pus la data de 8 septembrie 1927, în timp ce slujba de sfinţire a bisericii a fost oficiată zece ani mai târziu de către primul patriarh al României, Miron Cristea, în prezenţa regelui Carol al II-lea şi a prim-ministrului de atunci al ţării, Gheorghe Tătărăscu. Cel care a ales locul în care să fie ridicată biserica este chiar Constantin Brâncuşi, marele sculptor dorind astfel ca locaşul de cult, ce urma să se afle pe aceeaşi axă cu operele Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit, să fie construit în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru întregirea şi apărarea pământului românesc. Pictura bisericii, în stil neobizantin, a fost realizată in fresco de către renumitul pictor gorjean Iosif Keber, cel care s-a ocupat şi de realizarea picturii la catapeteasma Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.