Flori de ie, unul dintre cele mai cunoscute și iubite branduri de promovare a artei românești și a cusutului manual, a expus, pentru prima dată, la Tokyo, în perioada 11-13 octombrie, în cadrul Fashion World Tokyo. Cristina Chiriac, fondatoarea brandului și iubitoare a tradițiilor românesști, a declarat că în cadrul expoziției de la Tokio, vedete au fost câteva ii specifice Gojului anilor 1900-1910.
Colecția capsulă a brandului Flori de ie ,,Bogăția Pământului” a fost lansată la Tokyo în cadrul expoziției Fashion WORLD Tokyo 2017, eveniment care adună an de an mii de companii, marea majoritate a lor fiind mici și mijlocii. Anual aici expun peste 130.000 de companii și atrag 14,69 milioane de cumpărători. Fiind recunoscut drept un brand autentic românesc, ce promovează la nivel internațional arta cusutului manual și, îndeosebi, ia românească, Flori de ie a reușit să își creeze un nume peste tot în lume, de la Londra, la Viena, New York, Dubai, Shanghai, Moscova. Flori de ie este un brand caracterizat prin culoare, pasiune și dragoste de românesc, de arta și cultura românească! Produsele lor sunt create de mâini dibace, pline de măiestrie. La Tokio, Cristina Chiriac, fondatoarea brandului, a fost ambasadoarea României și a portului tradițional românesc, japonezii fiind încântați la descoperirea comorilor cusute manual!
„Colecția prezentată la Tokio cuprinde câteva piese unicat inspirate din portul popular gorjenesc și este fabricată din mai multe materiale, pânză topita, pânză mătăsoasă, Inișor și poplin. Paleta de culori variază de la albastrul de peruzea până la verdele smarald și galbenul pastelat. Atenția detaliată de a îmbina culorile, varietatea materialelor folosite, dar și arta manuală a broderiei și a mărgelitului aduc Colecția capsulă «Bogăția Pământului» cu inspirație tradițională în contemporan, un #musthave, continuând astfel o reîntoarcere la valorile tradiționale și sociale înscrise cu succes de Flori de ie în linia fashion! Cămășile aduc aminte de portul popular gorjenesc din anii 1900-1910, sutele de mărgele aplicate fiind specifice portului de sărbătoare. Rochiile și cămășile din colecția capsulă «Bogăția Pământului» se caracterizează prin explozie de culoare și extravaganță. Miile de pietricele aplicate de mână fac din aceste piese vestimentare o adevărată operă de artă!”, a spus Cristina Chiriac.