Vineri, 30 septembrie, începând cu ora 18:00, târgujienii sunt invitați să participe la evenimentul de închidere a Bienalei Internaționale de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, când vor fi vernisate și lucrările trimise în concurs. Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși” a fost structurată în două etape: s-a deschis, în data de 11 august, cu vernisajul celor peste 60 de lucrări semnate de artiști din 40 de țări.
În cea de-a doua etapă, a avut loc selecția lucrărilor trimise de artiștii români. Juriul, al cărui președinte a fost Ovidiu Ionescu, artist plastic, conferențiar universitar la Universitatea de Arte din București, a selectat peste 80 de lucrări care vor putea fi văzute în cadrul evenimentului din 30 septembrie.
Totodată, în cadrul unui parteneriat pe care Muzeul Național „Constantin Brâncuși” l-a încheiat cu Compania Română Poșta Română au fost tipărite, la Fabrica de timbre, 6 tipuri de cărți poștale având pe avers lucrări premiate în cadrul Bienalei.
Seara de vineri, 30 septembrie se va încheia cu un recital de muzică medievală susținut de trupa „Nomen est Omen”, un proiect muzical coordonat de criticul de artă Mihai Plămădeală.
Partenerii acestui eveniment sunt: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Fundația „Inter-Art” Aiud și Asociația Culturală „Nomen Est Omen” București, Compania Națională Poșta Română, Instituția Prefectului județul Gorj și Primăria Municipiului Târgu Jiu.
Echipa organizatorică este formată din: Denisa ȘUȚĂ – manager al Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, ZuZu CARATANASE – artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Ștefan BALOG -artist plastic, Președinte al Fundației „Inter-Art” Aiud, Ovidiu IONESCU- artist plastic, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte din București și Florin STOICIU- artist plastic, prof. univ. dr. la Universitatea „Ovidius” din Constanța.
După încheierea Bienalei, va fi editat catalogul expoziției însoțit de texte critice semnate de către domnul academician Răzvan THEODORESCU – Vicepreședinte al Academiei Române, prof. univ. dr. habil. dr.h.c. și Președinte de Onoare al bienalei și de către domnul Mihai PLĂMĂDEALĂ- doctor în arte vizuale și unul dintre cei mai importanți critici de artă din România